De ce să colaborăm cu o agenţie imobiliară?

De Dan Birta
1Comentariu
De ce să colaborăm cu o agenţie imobiliară?
Siguranţă, economie de timp şi preţuri avantajoase, principalele atuuri a colaborării cu o agenţie imobiliară.


Mulţi dintre cei care doresc să cumpere sau să vândă un imobil se întreabă dacă este bine sau nu să apeleze la serviciile unei agenţii imobiliare. Încă de la prima vedere, avantajele colaborării cu astfel de agenţie ar fi multiple. Aceasta ne-a confirmat-o Sorina Ciordaş, manager Hestia Imobiliare.

Avantaje

„Unul dintre avantaje ar fi securitatea. Atât a vânzătorilor cât şi a cumpărătorilor. Când îţi intră în casă oricine de pe stradă nu poate fi foarte sigur şi onfortabil. Vânzătorul îşi face practic publică adresa, orele când este cineva acasă. Ori, clientul, potenţial cumpărător, vine însoţit de un agent imobiliar care, în prealabil l-a legitimat, i-a prezentat imobilul asigurându-se astfel că este interesat să cumpere, nu doar să se plimbe, să «prospecteze». Este fundamental diferit, este mai sigur”, susţine Sorina Ciordaş.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte siguranţa cumpărătorului, aici lucrurile stau puţin diferit, ţine şi de siguranţă personală, dar ţine în primul rând de siguranţa tranzacţiei, a actelor, a banilor. „Agenţia imobiliară ajută fiecare parte, atât pe cumpărători cât şi pe vânzători, să facă economie de timp, pentru că timpul este foarte preţios pentru noi toţi”, subliniază managerul Hestia Imobiliare.

Din punct de vedere al gestionarii timpului, agentul imobiliar are atât pentru vânzător cât şi pentru cumpărător un rol de „secretara” programând întâlnirile-vizitele, astfel încât acestea să fie convenabile părţilor, dar mai mult decât o secretara, ajută la negocieri, consiliază părţile până la finalizarea efectivă a tranzacţiei. Şi acest aspect ne duce iar la siguranţă.

Sorina Ciordaş a povestit şi un caz concret. „Aveam un apartament 3 camere, et I, s 57 mp, în oferta noastră – 33.000 Euro cu negociere până la 32.000 Euro. Proprietarul l-a vândut la 35.000 Euro. Ca atare cumpărătorii care cred că dacă nu colaboreaza cu o agenţie imobiliară economisesc bani se înşeală. Concluzionând, colaborarea cu o agenţie imobiliara este benefică ambelor părţi. Iar ca un ultim sfat: Alegeti-vă responsabil agenţia imobiliară cu care colaboraţi!”, precizează Sorina Ciordaş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor