De la hârtoape la locuri de parcare, în Nufărul

De la hârtoape la locuri de parcare, în Nufărul
Un teren cu un aspect dezolant până nu demult va fi redat civilizaţiei, prin realizarea unor locuri de parcare pentru riverani, pe Morii.

Prin intermediul firmei lui Beniamin Rus – Drumuri Bihor (Selina Grup) – Primăria Oradea realizează aproximativ 135 de noi locuri de parcare în cartierul Nufărul.

Valoarea lucrărilor este de circa 400.000 de lei noi, transmite municipalitatea.

Cele 135 de parcări destinate riveranilor sunt amenajate pe strada Morii, în curtea interioară a blocurilor AN 1 și AN 7. Practic, gard în gard cu centrul comercial Selgros. Lucrările au început în luna iunie. şi trebuie finalizate până la sfârșitul lunii august.

Investiţia este aşteaptată de către riverani de ani de zile, fiind promisă de către primarul Ilie Bolojan încă din anul 2008.

În timpul lucrărilor la această amenajare, muncitorii Selina au găsit un proiectil datând din Cel De-al Doilea Război Mondial. Atunci au fost chemaţi cei de la ISU Crişana, care au scos cu grijă obuzul din pământ.

Proiectil şi conflicte

Cele 135 de noi locuri de parcare sunt realizate pe un teren ce până nu demult arăta ca fiind al nimănui, iarna locul umplându-se de băltoace şi noroi.

De altfel, aspectul dezastruos al locului, greu accesibil îndeosebi pe timp de iarnă, a generat conflicte între vecini. Unii au făcut diligenţe la Primărie şi au şi obţinut în 2014 să fie interzis accesul auto prin stâlpişori, pe singurul acces asfaltat către curtea interioară pentru a-şi proteja odraslele ce se joacă pe petecul de asfalt, generând nemulţumirea altora. Mai cu seamă că, de Sărbători într-unul din blocuri învecinate a survenit un deces, pus de şeful de asociaţie Gavril Halaş, domiciliat pe Morii nr. 13, pe seama faptului că maşinile de urgenţă nu au avut acces la scara X15.

Primăria a întârziat să purceadă lucrările de amanajare a curţii interioare, motivând cu situaţia juridică incertă a terenului.

Vor ţine să plătească?

Rămâne de văzut dacă vecinii vor avea inteligenţa necesară de a nu apela la sistemul de plată şi de rezervare a „parcărilor de domiciliu”, având în vedere faptul că vor fi locuri de parcare destule.Iar pe stradă, toate parcările sunt de domiciliu, încurcându-i pe cei ce deţin două autovehicule pe un singur apartament sau pe cei veniţi în vizită.

Sunt zone în Oradea unde vecinii s-au înţeles între ei, fără să opteze pentru rezervarea strictă a locurilor, favorabilă Primăriei, prin plata unui tarifului aferent către municipalitate.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor