De la Mecena la Lotus, via PMO

De Cristina Ghilea
2Comentarii
De la Mecena la Lotus, via PMO
Complexul ridicat pe banii guvernului maghiar a ajuns în proprietatea firmei deţinute de familia Mudura, pentru 920.000 euro+TVA.


Ceea ce a pornit drept Centrul Cultural Ady, finanţat pe granturi de guvernul de la Budapesta, e pe cale să intre în proprietatea privată a Lotus Center SA.

Terenul de 10.000 mp şi clădirile din strada Codrilor – sala de conferinţe şi motelul neterminat, au ajuns în proprietatea Primăriei în 2014, printr-un schimb imobiliar operat pe fondul unor datorii ale Fundaţiei Mecena la plata impozitelor.

Proprietatea Ady a fost scoasă la licitaţie şi adjudecată miercuri, în favoarea Lotus Center SA.

După şapte zile, cu condiţia să nu existe contestaţii, urmează semnarea contractului de vânzare-cumpărare. La licitaţie, Lotus Center SA a concurat contra Romexa SA, ambele firme sunt situate la aceeaşi adresă, Nufărului 30.

Lotus Center se ocupă cu administrarea complexului comercial din Nufărul iar Romexa figurează cu obiectul de activitate „asamblare componente jucării importate – lohn. Asamblare jucării pentru ouă de ciocolată „Kinder Surprise”.

Lotus a oferit 920.000 euro+TVA iar Romexa SA, 910.000 euro+TVA, fix preţul de la care a pornit Primăria licitaţia. Imobilul se află între viitorul Aquapark Nymphaea şi Ştrandul Dinamo. Conform caietului de sarcini, Lotus Center ar trebui să termine investiţia în trei ani, în caz contrar sunt prevăzute penalităţi. Are obligaţia să obțină autorizaţia de construire în termen de un an și să termine lucrările în următorii doi ani de la emiterea autorizaţiei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor