De la Oradea se „aprinde lumina” în casele pasive

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Casa pasivă
Casa pasivă
Conferinţa Clădiri Zero Energie şi Case Pasive va avea loc săptămâna viitoare la Oradea, oraş care are deja o tradiţie în organizarea unui astfel de eveniment.


„Joi 12 noiembrie, Asociația Casa Pasivă din România va prezenta în fața decidenţilor din Bihor rezultatele primului curs de Tehnologia Caselor Pasive, organizat în țara noastră. Experții nZEB vor propune AJOFM, Inspectoratului Școlar, patronatelor și sindicatelor din județ ca organizarea celui de-al doilea ciclu de cursuri să aibă loc în Oradea”, spune Constantin Jurcă, expert în case pasive.

În următoarea zi, la ora 9:30 va începe Conferința Clădiri Zero Energie și Casa Pasivă. Proiectanți autorizați de case pasive vor prezenta principiile și elementele caselor passive, va fi prezentat un bloc reabilitat termic.

După amiaza, de la 14:30, va avea loc un seminar gratuit pentru cei interesați de construirea unei astfel de clădiri. Se vor putea pune întrebări, iar experții vor putea da sfaturi pentru o cât mai bună abordare a investiției într-o clădire eficientă energetic.

Sâmbătă, participanţii se vor îndrepta spre Budapesta, acolo unde „ne vom întâlni cu proiectanți și cu proprietarii clădirilor”, spune expertul în case pasive Constantin Jurcă. Organizatori: Clusterul ZEPHER, pentru zero energie, passive house si energie regenerabilă, Federaţia Patronilor Bihor şi Camera de Comerţ Romano-Maghiară Karpatia.

Constantin Jurcă, promotorul caselor pasive în partea de Vest a României, a mai fost implicat în acţiuni cu această temă. El anunţa că acest concept de casa pasivă ar urma să aibă reprezentare în cadrul Business Energy singura clădire din România care se va autosusţine din punct de vedere energetic, construită la Oşorhei.

Centrul de servicii pentru promovarea energiilor regenerabile- Business Energy s-a construit printr-un proiect transfrontalier cu scopul de a dezvolta unele centre de servicii în domeniul energiilor regenerabile în Hajdu-Bihar și Bihor, iar promotorul a fost chiar Federaţia Patronilor Bihor, organizaţie în bordul căreia se află şi Constantin Jurcă.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor