De Ziua Fizicii Medicale

De Cristian Horgoș
„Privind în interiorul corpului”
„Privind în interiorul corpului”
Studenţi, elevi, cadre medicale şi didactice prezintă vineri aspecte legate de fizica medicală.


Vineri, de la ora 14, Biblioteca Universităţii din Oradea va găzdui o manifestare dedicată Zilei Internaţionale a Fizicii Medicale.

Anul acesta se marchează, pentru a doua oară în istorie, Ziua Internaţională a Fizicii Medicale. Data aleasă de către IOMP (Organizaţia Internaţională de Fizică Medicală) pentru marcarea acestui eveniment este ziua de naştere a celei care este considerată prima fiziciană medicală, doamna Marie Curie.

Tematica acestui an este Imagistica Medicală, mai exact, contribuţia Fizicii Medicale la dezvoltarea acestei ramuri importante a medicinii.

„Tehnologia modernă a dus într-adevăr la o dezvoltare însemnată a metodelor de diagnostic şi imagistică, de la radiografia convenţională, la imagistica prin rezonanţă magnetică (IRM) şi, mai târziu, la imagistica prin tomografie cu emisie pozitronică (PET). Tehnologia care stă la baza aparatelor moderne de astăzi este una sofisticată şi avansată. Se aşteaptă ca pasul următor să fie făcut de microbiologi, pentru a avansa în cunoaşterea fenomenelor subcelulare care ar putea duce la dezvoltarea unor tehnici de imagistică având rezoluţia şi sensibilitatea şi mai ridicată decât cea a aparatelor actuale”, mai transmite prof. univ. dr. Loredana Marcu.

Invitaţie la expuneri

Tot potrivit acesteia, fizica medicală este un domeniu interdisciplinar, care necesită cunoştinţe din multiple domenii ale ştiinţei. Dezvoltarea imagisticii medicale a depins şi depinde în continuare de efortul fizicienilor medicali şi de interesul lor faţă de binele pacienţilor.

Departamentul de Fizică a Universităţii din Oradea marchează această zi prin prezentări ştiinţifice de interes general despre imagistica medicală, prezentări realizate de către studenţi, elevi, cadre medicale şi didactice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !