De Ziua Pamantului au igienizat malurile

De Simona Albinaru
Voluntari în acţiune
Voluntari în acţiune
35 de saci de gunoi au fost adunate de voluntari de pe malul Crişului Repede.

În acest week-end şaisprezece voluntari din cadrul S.C. Samsung Electronics Bihor, susţinunţi de ABA Crişuri, au igienizat zona turistică de lângă peştera Unguru Mare.

Aflaţi la a doua acţiune de acest gen, voluntarii Samsung s-au înarmat cu saci, mănuşi şi au igienizat malurile râului Crişul Repede, în zona Şuncuiuş. Acţiunea a durat aproximativ patru ore şi s-a finalizat cu 35 de saci de gunoi.

Curăţenie

Voluntarii au renunţat la timpul lor liber în favoarea mediului. Astfel, fără a fi obligaţi sau recompensaţi, au decis că cea mai eficientă formă de socializare este să igienizeze un curs de apă. Echipa de voluntari a igienizat platoul cunoscut sub numele de Ungurul Mare.

„ În acea zonă am descoperit un adevărat dezastru, erau mormane de deşeuri, atât pe maluri cât şi în zonele de agrement. Nu dorim să lăsăm lucruile aşa. Intenţionăm să revenim în număr mult mai mare. Poate aşa, vom întelege că, în viitor şi copiii noştri au dreptul la un mediu curat.” a declarat Vasile Coman, voluntar Samsung.

Săptămânal angajaţii ABA Crişuri verifică şi igienizează cursurile de apă din bazinul hidrografic. Cu toate acestea, încă mai există cetăţeni care depozitează deşeuri pe maluri. Conform legislaţiei în vigoare amenenda este de 2.000 lei în cazul persoanei fizice şi de 30.000 lei pentru persoane juridice.

„De fiecare dată, după viituri, pe malurile apelor rămân mormane de deşeuri. Cele mai vulnerabile locrui sunt cele aflate în aval, căci aici, apa aduce toată mizeria aruncată. Din păcate, foarte mulţi turişti preferă să lase mormane de gunoaie în urma lor, în loc să igienizeze zona. Toate acestea nu fac decât să accentuieze problema deşeurilor de pe cursurile de apă”, a declarat Dumitru Voloşeniuc, directorul ABA Crişuri.

În toamna anului 2012 voluntarii de la Samsung au igienizat malul drept al râului Crişul Repede în zona Prizei de Apă Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !