De Ziua Victimelor Rutiere

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Regretaţii soţi Aldea Teodorovici
Regretaţii soţi Aldea Teodorovici
La Teatrul din Oradea se va celebra marti Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor Rutiere.

Marti, de la ora 14, la Teatrul de Stat „Regina Maria”, Asociaţia Română pentru Protejarea si Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (ARVER), în parteneriat cu Primăria Oradea şi cu poliţiştii bihoreni de la Serviciul Rutier şi de la Compartiment de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, vor organiza ceremonia de comemorare a persoanelor care şi-au pierdut viaţa pe şoselele din România. Aceasta în contextul în care data de 20 noiembrie este considerată Ziua Mondială pentru Comemorarea Victimelor Accidentelor Rutiere

„Ceremonia va fi marcată prin aprinderea de candele si de lansarea a câteva zeci de lampioane zburătoare care simbolizează ridicarea la cer a sufletelor pierdute în accidente rutiere, urmat de un moment de reculegere în amintirea acestor suflete”, transmite Vanda Jari, din partea ARVER.

Prin acest omagiu trist, organizatorii doresc să atenţioneze populaţia asupra numărului mare de accidente rutiere, precum şi a consecinţelor acestora, în urma tragediilor de pe şosele rămânând numeroase familii suferinde.

Laura Stoica, Teo Peter…

În cadrul ceremoniei vor fi omagiate şi personalităţi precum Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Grigore Vieru, muzicienii Laura Stoica şi Teo Peter sau regizorul Cristian Nemescu dar şi victime în tragediile rutiere de la Zabrani – Arad, Timişul de Sus, Bucureşti – Floreasca, Scânteia, Tulcea si alte asemenea evenimente tragice.

Înfiinţată la Oradea, ARVER îşi propune să reprezinte în mod coerent şi unitar interesele victimelor accidentelor rutiere precum şi a rudelor. ARVER acordă consiliere şi asistenţă socială, psihologică, tehnică, medicală şi juridică membrilor săi.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor