Delicte silvice în judeţ

De Alexandra Lăzureanu
Lemne tăiate ilegal FOTO: IJJB
Lemne tăiate ilegal FOTO: IJJB
Jandarmeria Bihor în colaborare cu Garda Forestieră şi Direcţia Silvică, au desfăşurat în ultima săptămână 7 acţiuni comune, cu scopul prevenirii şi combaterii fenomenului contravenţional şi penal pe linie silvică.


În urma acestor acţiuni au fost sancţionate contravenţional 4 persoane, cu amenzi în valoare totală de 2800 lei, au fost întocmite acte procedurale pentru infracţiuinea de tăiere ilegală de arbori şi a fost ridicată în vederea confiscării 21,54 m3 masă lemnoasă .

Organele de control au întocmit acte de constatare a infracţiunii de tăiere ilegală de arbori lui I.A. de 56 de ani din Surduc. Acesta a fost depistat în timp ce tăia 4 arbori specia „fag” cu diametre între 52cm şi 61 cm, în cuantum de 18,43 m3, nemarcaţi. Prejudiciul cauzat a fost evaluat la 2117 lei.
În ultima perioadă jandarmii bihoreni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor contravenţionale şi penale, pentru a spori siguranţa bihorenilor, atât în municipiul Oradea, cât şi în localităţile din judeţ.

Astfel, au fost sancţionate contravenţional un număr total de 19 persoane cu amenzi totale în valoare de 6500 lei, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, cum ar fi: proliferarea de expresii jignitoare, provocare de scandal, refuzul de a se legitima, tulburarea liniştii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool în spaţiile publice, etc.

Jandarmii au fost nevoiţi să întocmească acte procedurale de constatare a infracţiunilor de furt: lui H.I. de 65 ani din Oradea, după ce a sustras dintr-un magazin produse în valoare de 325 lei.

În urma unor acţiuni privind prevenirea şi combaterea comerţului ilegal în pieţele din Oradea, jandarmii bihoreni au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare totală de 6000 lei, iar pe numele lui M.R. de 31 ani din Oradea, au fost întocmite acte procedurale pentru infracţiunea de deţinere de produse de contrabandă, conform Legii 86/2006, privind Codul Vamal, deoarece avea asupra sa 18 pachete de ţigări de diferite mărci, nemarcate legal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !