Demonstraţii de măiestrie artistică

De Veronica Bursaşiu
Lucian Silaghi
Lucian Silaghi
Stejarul de Bihor provoacă imaginaţia şi ambiţia sculptorilor din Europa şi Japonia.

Se întâmplă în cadrul Săptămânii Culturale Kings Land Ineu, care are loc în perioada 25 mai – 1 iunie 2014. Simpozionul Internațional de Sculptură în lemn de stejar, aflat la a IV-a ediție, este „fermentul catalizator al Săptămânii culturale. Simpozionul este în fapt un atelier artistic în aer liber organizat de Kings Land Ineu, Direcţia pentru Cultură şi Primăria Ineu, sub egida Asociației Internaționale a Evenimentelor Sculpturale Monumentale. „Prin evenimentul de la Ineu, România este pusă pe harta evenimentelor esențiale din domeniul artelor vizuale contemporane. Simpozionul internațional contribuie la îmbogățirea permanentă a parcului de sculpturi monumentale de la Ineu de Criș, unic în peisajul românesc. Iar organizatorii au demonstrat, an de an, că pot oferi în România condiții competitive optime, similare unor simpozioane artistice organizate în țări cu tradiție și renume”, explică directorul Direcţiei pentru Cultură, Lucian Silaghi.

Tema simpozionului din acest an este „Contrast dinamic”. În urma unei selecții riguroase, anul acesta la Ineu se vor întâlni robustețea germană (Simone Carole Levi), misterul slav (Vasilisa Chugunova), fantezia spaniolă (Pedro Jordan), tradiția japoneză (Tsutomu Koyanagi) și ospitalitatea românească (Hiristea Cosmin), într-o atmosferă de convivialitate și schimb cultural, aflate sub semnul calității. Publicul orădean, iubitor de artă este invitat la demonstrații succesive de măiestrie artistică, curaj, caracter, inspirație într-un cadru natural superb. Dialogul intens și de calitate între generații, mijlocit de natură, sportul de relaxare și nu în ultimul rând gastronomia transilvăneană selectă consfințesc Săptămâna Culturală de la Ineul de Criș, într-o manifestare ce completează eterna primăvară a spiritului.

Sculptorii pot fi văzuţi la lucru pe parcursul întregii săptămâni iar duminică, 1 iunie, de la ora 13:00, iubitorii de cultură şi artă sunt invitaţi la festivitatea de premiere, care are loc după vizionarea sculpturilor monumentale.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !