Denisa Mihele, „binşeniţa” cu grai de privighetoare

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Denisa Mihele, „binşeniţa” cu grai de privighetoare
O voce caldă, sensibilă, dar în acelaşi timp puternică, clară. O voce de privighetoare, o voce autentică.

Astfel o caracterizează echipa de autori condusă de Ioan Degău pe tânăra interpretă Denisa Mihele în volumul „Cântecul de după cântec”.

La 18 ani, Denisa are o maturitate care surprinde. Este horitoare, doinitoare, are în repertoriu pricesne şi colinde. Tânăra vine de pe Valea Videi, din comuna Dobreşti. Acolo pare să-şi fi descoperit veleităţile artististice, colaborând cu parohia, dar şi cu corul Liceului Tehnologic Dobreşti condus de doamna învăţătoare Mina Matiuţă.

La Dobreşti a jucat în primele scenete, a învăţat colinde, iar apoi a prins drag de cântecul popular şi i-a bucurat pe cei care au ascultat-o la diferite manifestări culturale. Traiectoria tinerei s-a schimbat radical în 2013 când a întâlnit o profesionistă în folclor, un om care se dăruieşte şi dăruieşte celor din jur -solista şi profesorul de muzică populară Romina Nemeş-Silaghi.

Romina e mentorul Denisei şi la scurt timp rezultatele şi performanţele artistice au fost evidente. La aproximativ un an de la debutul colaborării, Denisa a fost admisă la Şcoala populară de Arte Francisc Hubic. Tânăra studiază acolo sub îndrumarea interpretei Antonela Ferche Buţiu.Din 2015, Denisa Mihele face parte din grupul „Poieniţele ”, înfiinţat de Romina Nemeş-Silaghi, grup care în trei luni a urcat pe scenă la peste 20 de evenimente dedicate zilelor comunelor bihorene.

În acest fel, Denisa a fost remarcată, iar invitaţiile la evenimente private, dar şi apariţiile la Hora TV, Etno Tv şi Favorit TV au început să devină din ce în ce mai frecvente.

Succesul „Poieniţelor” avea să ducă, în scurt timp, la lansarea Cd-ului „Bun găsit cu bucurie” pe care se regăsesc şi patru dintre melodiile Denisei Mihele: „Cântec, joc şi voie bună”, „Mi-am găsit drăguţ pe plac ”, „Ai părinţi, ai de toate ”, „Nuntă mare, neamuri multe”.

Romina Nemeş- Silaghi Romina Nemeş- Silaghi ©

„Sunt mândră de realizările acestui tânăr talent care păşeşte în această lume a cântecului cu dragoste nepreţuită pentru ceea ce face.

Îmi este atât de dragă încât o consider copilul meu şi o pregătesc ca atare. Are o voce atât de frumoasă, de caldă, de puternică, de clară, calităţi dublate de o ambiţie şi dăruire rar întâlnite.

Simt şi ştiu că acest copil va ajunge departe, cu atât mai mult cu cât e sprijinită de familia ei de la care a primit costumele şi graiul vechi, dar şi iubirea faţă de folclor şi faţă de vatra Binşului, acolo unde îşi are originile ”, spune Romina Nemeş- Silaghi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !