Denunţător „suferind” de control judiciar

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Loredana Coste
Loredana Coste
Denunţătorul poliţiştilor Coste şi Botto contestă iarăşi măsura controlul judiciar.

Pe 9 iulie, Tribunalul Bihor a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a suspectului Bancsik Tibor, considerând suficientă măsura controlului judiciar. La recurs, pe 16 iulie, Curtea de Apel Oradea a admis parţial contestaţia lui Bancsik, înlocuind obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a municipiului Oradea cu obligaţia de a nu depăşi limita teritorială a judeţului Bihor.

Fiindcă se tratează la Cluj

Însă, invocând un tratament medical urmat la un spital din Cluj Napoca, Bancsik a revenit la Tribunalul Bihor cu o cerere de înlocuire a controlului judiciar. Cum Tribunalul i-a respins, pe 23 iulie, această cerere, Bancsik a contestat decizia judecătorilor la nivelul Curţii de Apel Oradea, care urmează să se pronunţe în şedinţa programată pentru astăzi.
Potrivit poliţiştilor antifraudă, Bancsik e suspectat de complicitate la evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei la Bugetului Statului.

Orădeanul în vârstă de 54 de ani este bănuit de poliţiştii de investigare a fraudelor bihoreni că, în perioada 2010 – 2012, în calitate de administrator de fapt a patru firme bihorene ar fi pus la dispoziţia reprezentanţilor a opt societăţi comerciale orădene facturi fictive care atestau, în mod nereal, efectuarea unor operaţiuni economice de livrări de mărfuri ori prestări de servicii. Potrivit SIF Bihor, aceste operaţiuni comerciale nu au avut loc, iar în urma înregistrării respectivelor facturi în evidenţele contabile ale celor opt firme, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu 1.234.592 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Poliţiştii SIF Bihor continuă cercetările în cauză, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză.

Condamnări cu suspendare

Amintim că, în noiembrie 2013, Tribunalul Bihor i-a condamnat la câte doi ani de închisoare cu suspendare pe ex-poliţiştii Loredana Coste (psiholog) şi George Botto (agent SIPI), obligându-i să returneze 11.000 de euro denunţătorului Bancsik Tibor.

În martie 2013, Curtea de Apel Oradea a menţinut sentinţele şi a ridicat sechestrul asupra bunurilor imobile ale lui George Botto, deoarece acesta şi-a achitat partea de 5.000 de euro faţă de denunţător.

Întrucât Coste şi Botto şi-au asumat acuzaţiile, ei au fost judecaţi după procedura simplificată, beneficiind de reducerea cu o treime a pedepsei în baza Legii 202/2010.

Numele lui Bancsik Tibor apare, ca suspect, şi în dosarul de evaziune în urma căruia a fost pus sub acuzaţie de „protecţionism” şi comisarul şef de poliţie Ioan Brîndaş.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor