Depunerea declaratiei pe veniturile agricole

De Dan Birta
1Comentariu
Pentru veniturile agricole impuse la normă de venit se depune D221
Pentru veniturile agricole impuse la normă de venit se depune D221
Declaraţia D221 pentru veniturile din agricultură are termenul de depunere data de 25 mai 2013.

Potrivit informaţiilor primite de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a judeţului Bihor, a fost aprobat Ordinul nr. 476/2013 care aprobă formularul declaraţiei D221 „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse la norme de venit” şi instrucţiunile de completare a acestui formular.

Cum se completează

Această declaraţie se completează şi se depune de către contribuabilii care realizează, din România, din activităţi agricole pentru care venitul net se determină pe bază de norme de venit. Venitul poate proveni cultivarea produselor agricole vegetale; exploatarea pepinierelor viticole, pomicole şi altele asemenea; creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animală, în stare naturală. „Declaraţia 221 se depune până la data de 25 mai inclusiv a anului fiscal, pentru anul în curs, privind suprafaţa cultivată, cap de animal, familie de albine deţinute la data declarării. În cazul contribuabililor sau asocierilor fără personalitate juridică care depun cu întârziere declaraţia pentru anul în curs, după data de 25 mai, informaţiile cuprinse în declaraţie vizează suprafeţele cultivate, capetele de animale, familiile de albine deţinute la data de 25 mai”, ne-a informat Ioan Mihaiu, directorul executiv al DGFP Bihor.

Originalul declaraţiei se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii sau adresa unde locuieşte efectiv, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România, în situaţia în care activitatea se desfăşoară în mod individual. Pentru ceilalţi contribuabili, declaraţia se depune la organul fiscal în a cărui rază teritorială se află sursa de venit. În situaţia în care activitatea se desfăşoară în cadrul unei asocieri fără personalitate juridică, declaraţia va fi depusă la organul fiscal la care asocierea este luată în evidenţă fiscală.

Declaraţia se completează de către contribuabili sau de către împuterniciţii acestora, înscriindu-se cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute de formular. Depunerea se face în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. Data depunerii declaraţiei este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

Lămuriri şi informaţii suplimentare se pot obţine de la compartimentul de asistenţă din cadrul unităţilor fiscale teritoriale sau Biroului Metodologie si Asistenta Contribuabili din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bihor, camera 303 sau telefon 0259/433.056.

 

Taguri: ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor