Descoperiți cele mai bune produse, oferte și oportunități la „Sărbătoarea Recoltei din Bihor”

Reactualizat la:
Descoperiți cele mai bune produse, oferte și oportunități la „Sărbătoarea Recoltei din Bihor”
Evenimentul „Sărbătoarea Recoltei din Bihor” se va organiza în perioada 9-11 septembrie 2016 în Cetatea Oradea și va consta într-o prezentare a produselor locale, în cadrul unor standuri unitare, a peste 20 de comune din județul Bihor.

La „Sărbătoarea Recoltei din Bihor” localitățile bihorene vor avea standuri reprezentative.

Fiecare localitate participantă va încerca să îi convingă pe vizitatori de valoarea produselor agroalimentare și tradiționale din zonă, a oportunităților de cazare şi vizitare a obiectivelor turistice reprezentative, dar și de atractivitatea zonei pentru investiții.

La standuri vor fi prezenți, pe lângă reprezentanții autorităților locale, producătorii agroalimentari importanți din zonă, producătorii agroalimentari de produse tradiționale din comună, pensiunile agroturistice şi alte structuri turistice de pe teritoriul comunei, meșteșugarii şi artiștii populari din comună care își vor expune și vor oferi spre vânzare produsele proprii. În plus, ei vor organiza degustări de produse agroalimentare şi produse tradiționale, vor face demonstrații de gătit preparate tradiționale, de meșteșuguri populare, vor expune veștminte populare şi obiecte folosite în diferitele meșteșuguri, vor proiecta filme de prezentare a principalelor obiective turistice și vor oferi pliante ale destinațiilor turistice din zonă.

Vizitatorii vor găsi produse, bucate, locuri, oameni și tradiții autentice din Bihor!

Vizitatorii vor avea ocazia să deguste produsele agroalimentare și vor putea să vadă spectacole de gătit bucate tradiționale. Vor afla din pliante, poze și filme despre obiectivele turistice, posibilitățile de cazare și agreement turistic. Vor putea să se întâlnească cu personalități care s-au născut sau au trăit în localitățile bihorene, să asiste la spectacole de dansuri şi cântece populare cu ansambluri folclorice şi artiști autohtoni ori la spectacole cu principalele obiceiuri şi tradiții specifice.

De asemenea, îi vor putea cunoaște pe producătorii de produse agroalimentare şi produse tradiționale de la care vor putea achiziționa produse la prețuri de producători.

Localitățile bihorene se vor prezenta ca destinații atractive pentru investiții și afaceri.
recolta_fb-ad-800x

Un important obiectiv al evenimentului este promovarea localităților din Bihor și Crișana ca destinații pentru investiții. Reprezentanții comunelor vor prezenta potențialul și oportunitățile de investiții, în agricultură, servicii, comerț sau turism. În acest sens fiecare prezentare va prezenta informații despre specificul economic, principalele ramuri și domeniile economice prioritare în dezvoltarea pe viitor a comunei, despre dimensiunea și calificările forței de muncă existente în comună, despre căile de acces înspre principalele rute feroviare și rutiere, despre spațiile de birouri sau producție disponibile, cum ar fi centrele de afaceri sau hale, despre suprafețele, utilitățile, formele de proprietate, costuri de achiziție sau închiriere a exploatațiilor agricole, despre facilitățile oferite de administrația locală și resurse existente în zonă și care ar putea fi valorificate de investitori.

Scopul acestei acțiuni este de a crea exercițiul atât de necesar în vederea atragerii de investitori, cât și pentru a face cunoscute oportunitățile de investiții pentru fiecare localitate în parte. La această parte a evenimentului vor participa actori locali relevanți în atragerea de investitori.

Programul orientativ al evenimentului

Vineri, 9 septembrie

10:00 Deschiderea standurilor pentru vizitatori cu posibilitatea de a achiziționa produse agroalimentare de la producătorii din Bihor

11:00 – 17:00 Prezentarea produselor locale la stand

17:00 Grup Vocal „Florile Bihorului” – Palatul Copiilor Oradea

17:30 ANS. Folcloric ”MLĂDIŢE ALEŞDENE” – Aleșd

17:50 Bianca Popa

18:00 Teodora Șandru

18:10 Andrei Dem

18:20 Andrada Crăciun

18:30 Andreea Pușcaș

Sâmbătă, 10 septembrie

10:00 Deschiderea standurilor pentru vizitatori cu posibilitatea de a achiziționa produse agroalimentare de la producătorii din Bihor

11:00 Prezentarea produselor locale la stand

12:00 Workshop – De ce să devii membru al Asociației Crişana? Reprezentanții asociației vor prezenta în fața cetățenilor din Crișana obiectivele și proiectele avute și avantajele de a deveni membru

13:00 Taraful ”La Obârșii la izvor” – Oradea

13:20 Alexandru Durgheu

13:30 ANS. Folcloric ”Foare mândră de pe Criș” – Tileagd

13:50 Elena Ioana Mihuța

14:00 Ansamblul Folcloric „Görböc” Mișca – Chișlaz

14:20 Denisa Mihele

14:30 Amalia Ursan

14:40 Andreea Codrean

15:00 Ansamblul Folcloric „Babota” – Abrămuț

15:20 Gabriela Sabău

15:30 Ansamblul Folcloric „Palisada” – Cuzap

15:50 Alexandru Carțiș

16:00 – 16:40 Ansamblul Folcloric „Cununa de pe Criș” – Tilecuș

16:40 Andreea Pușcaș

16:50 Andrada Oros

17:00 Ansamblul Folcloric „Datelinka” – Vărzari – Popești

17:20 Ioana Urs

17:30 Ansamblul Folcloric „Toldi” – Salonta

17:50 Roxana Berinde

18:00 – 19:00 Ansamblul Artistic Profesionist „Crișana”

19:00 – Florentina și Petre Giurgi

20:00 Ansamblul Folcloric „Muguri și mlădițe” – Beiuș

20:30 Lavinia Chifor

20:50 Ansamblul Folcloric „Zestrea Budureșii” – Budureasa

21:10 Adriana Ștube

21:20 Daniela Rada

Duminică, 11 septembrie

10:00 Deschiderea standurilor pentru vizitatori cu posibilitatea de a achiziționa produse agroalimentare de la producătorii din Bihor

11:00 Prezentarea produselor locale la stand

12:00 Workshop – Cum să mă hrănesc sănătos?

13:00 Taraf „Dor Bihorean” Remus Lazea – Beiuș

13:20 Ansamblul Folcloric „Datina” – Aleșd

13:40 Tania Bodea

13:50 Paula Lezeu

14:00 Ansamblul Folcloric „Doina Șteiului” – Ștei

14:20 Mădălina Ilea

14:30 Ansamblul Folcloric „Criisia” – Cociuba Mare

14:50 Daniela Blidar

15:00 Ansamblul Folcloric „Floarea Barcăului”

15:30 Andrada Crăciun

15:40 Lavinia Chifor

15:50 Ansamblul Folcloric „Florile Borumlăcii” – Borumblaca

16:10 Vlad Ștef

16:20 Ansamblul Folcloric „Szomorte” – Diosig

16:40 Flavia Sferle

16:50 Iulia Lucaciu

17:00 Ansamblul Folcloric „Mărțișorul” – Avram Iancu

17:20 Sandu Condoroș

17:30 Anca Pavel – Ciuciu

17:40 Andrei Corb

17:50 Ansamblul Folcloric al Căminului Cultural din Șuncuiuș

18:20 Maria Alexandra Secan

18:30 Premiere – Cel mai frumos stand

18:40 Roxana Buzle

20:00 Ansamblul Folcloric „Moșuț” – Vadu Crișului

20:30 Nicoleta Ștef

20:40 Monica Blaga

20:50 Romina Nemeș

21:00 Nicu Covac

Lista orientativă a localităților Bihorene participante

ORAŞ ALEŞD, ORAŞ VAŞCĂU, BUNTEŞTI, DRĂGĂNEŞTI, MĂDĂRAS, PALEU, SÎNMARTIN, SUPLACU DE BARCĂU, ŞINTEU, TOBOLIU, TULCA, LĂZĂRENI, SĂLARD, HIDIȘELUL DE SUS, AVRAM IANCU, NOJORID, TAUTEU, DIOSIG

Organizatori

Evenimentul „Sărbătoarea Recoltei din Bihor” este organizat de Primăria Municipiului Oradea prin Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune, ACPPA „Crișana”– Asociația pentru Cercetarea și Promovarea Produselor Agroalimentare, Consiliul Județean Bihor prin Centru pentru conservarea și promovarea culturii tradiționale, Centrul Național de informare și promovarea turistică Bihor.

ACPPA „Crișana” este o inițiativă a unui colectiv format din oameni de afaceri, fermieri și cadre didactice universitare din Oradea. Prin acest eveniment se urmărește susținerea sectorului agroalimentar din Bihor, crearea unei identități pornind de la produsele agricole, preparatele culinare, tradițiile și obiectivele turistice specifice zonei și promovarea acesteia în rândul bihorenilor, asigurarea interacțiunii dintre consumatorul final de produse agroalimentare și agroturistice și ofertanții de astfel de produse din Bihor, promovarea asocierii dintre actorii care pot dezvolta comunitățile și facilita realizarea de investiții în zona rurală a județului Bihor.

recolta-logo-solid-color-bg0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !