Despre managementul urgentelor

De Alexandra Lăzureanu
Instruire trimestrială
Instruire trimestrială
Marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenta Crisana al judeţului Bihor s-a desfăşurat instruirea trimestrială a cadrelor tehnice de la localităţi, instituţii şi operatori economici.

Scopul activităţii, la care au fost prezenţi Adjunctul Inspectorului Şef, Colonel Temian Gavril şi doi ofiţeri specialişti din cadrul inspectoratului, l-a constituit abordarea unor teme referitoare la managementul situaţiilor de urgenţă la nivelul administraţiilor publice locale, instituţiilor şi operatorilor economici din judeţ, analiza aspectelor negative rezultate în urma acţiunilor preventive desfăşurate la nivelul acestora, prezentarea măsurilor de prevenire a incendiilor specifice sezonului de iarnă, precum şi familiarizarea participanţilor cu noutăţile legislative apărute în domeniu.

Informare despre riscuri

Cu această ocazie a fost prezentată situaţia operativă, un accent deosebit punându-se pe prevenirea incendiilor la gospodării şi a informării cetăţenilor cu privire la riscurile la care se expun prin folosirea cu deficienţe a instalaţiilor de încălzire. De asemenea, au fost prezentate principalele cauze ale producerii incendiilor în această perioadă a anului, respectiv coşurile de evacuare a fumului defecte, necurăţate sau amplasate necorespunzător faţă de materialele combustibile, utilizarea mijloacelor de încălzire defecte, improvizate precum şi nesupravegherea acestora. Întâlnirea s-a finalizat cu o sesiune interactivă, pe parcursul căreia au fost discutate problemele întâmpinate de participanţii la instruire în îndeplinirea sarcinilor, măsurile necesare pentru depăşirea acestora şi modalităţile de optimizare a activităţii. Ofiţer Informare şi Relaţii Publice locotenent Camelia Roşca.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !