Despre puterea imaginaţiei

Afi şul evenimentului
Afi şul evenimentului
O nouă prelegere filosofică este organizată de organizaţia internaţională „Noua Acropolă”. Prelegerea cu tema „Nicola Tesla și puterea imaginației” va avea loc în data de 29 octombrie, de la ora 18:00, în Amfiteatrul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” din Oradea.


„Geniul care a inaugurat epoca puterii”. Prin aceste cuvinte a fost caracterizat unul dintre cei mai creativi inventatorii ai ultimelor secole – Nicola Tesla. Peste 700 de invenții îi sunt asociate printre care: motorul electric de curent alternativ, generatorul de curent alternativ și controlul aparatelor de la distanţă. Notițele și schițele sale conțin numeroase idei și principii care continuă să fie studiate și astăzi, unele nefiind încă puse în practică.

În cadrul prelegerii filosofice din 29 octombrie, orădenii sunt invitaţi la o incursiune în viața și opera acestui mare vizionar, urmărind în cadrul acestora rolul jucat de imaginație.

„Primele noastre strădanii sunt pur instinctive, pline de imaginaţie, vii şi nedisciplinate. Cu cât înaintăm în vârstă, raţiunea se afirmă mai mult şi noi devenim tot mai sistematici şi mai incisivi. Însă aceste impulsuri timpurii, deşi neproductive pe moment, reprezintă clipele cele mai importante şi ele ne pot contura destinul… Dar, până nu am ajuns la maturitate, nu am ştiut că sunt un inventator”, spunea Nicola Tesla. Intrarea este liberă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !