Despre ţigări şi alcool la ieşirea din ţară

De Alexandra Lăzureanu
Atenţie la bagaje
Atenţie la bagaje
În contextul apropierii Sărbătorilor de Iarnă, pe care foarte multe persoane aleg să le petreacă la rude sau prieteni în străinătate, aceştia ar trebui să-şi însuşească câteva informaţii referitoare la mărfurile pe care NU au voie să le scoată din ţară.

Astfel, la frontieră României cu Ungaria, călătorii trebuie să ştie că introducerea pe teritoriul Ungariei a ţigărilor şi băuturilor alcoolice este supusă unui sever regim restrictiv. Cei care ies din ţară trebuie să-şi asume faptul că necunoaşterea legislaţiei nu este o scuză pentru a nu o respecta. În cazul ţigărilor achiziţionate din România, care sunt prevăzute cu timbre fiscale aplicate de autorităţile române, introducerea liberă a acestora este permisă până la limita maximă a zece pachete sau 200 de ţigarete. În cazul ţigărilor netimbrate, de exemplu a celor achiziţionate în regim de „duty-free”, precum şi a celor de provenienţă necomunitară, limita maximă admisibilă este de doar două pachete, 40 de ţigarete. Încălcarea acestor obligaţii se sancţionează contravenţional, în Ungaria, cu aplicarea unor amenzi în cuantum de minimum 20 mii forinţi (aproxiamtiv 80 de euro) şi confiscarea ţigărilor. Legislaţia maghiară permite chiar sechestrarea, de către autorităţile de control, Garda vamală şi financiară a Ungariei, a mijloacelor de transport, în care sunt transportate ţigările ce depăşesc limita admisibilă, până la plata amenzilor aferente. În ceea ce priveşte alcoolul, este permisă introducerea în Ungaria a 1 litru de persoană de băutură alcoolică, cu condiţia că sticla trebuie să fie timbrată de România. Dacă recipientul e netimbrat (de exemplu ţuică de casă), acesta va fi confiscat, amendat fiind tot de 20 mii de forinţi. Pentru mai multe informaţii, cei interesaţi pot consulta site-ul: http://gyula.mae.ro/node/329.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !