Deţinuţi instruiţi pentru situaţii de urgenţă

De Alexandra Lăzureanu
Deţinuţi instruiţi pentru urgenţe
Deţinuţi instruiţi pentru urgenţe
La începutul acestei săptămâni, un număr de 71 de persoane private de libertate desemnate ca şi responsabili (delegaţi) de cameră din Penitenciarul Oradea, au participat la dezbaterea/informarea preventivă, având ca tematică „Riscuri şi Mod de Comportare în Situaţii de Urgenţă”.

Conţinutul dezbaterii s-a axat în principal pe descrierea şi prezentarea riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă, identificarea riscurilor aferente unităţii administrativ teritoriale şi pe educarea modului dezirabil de comportare individuală în situaţii de urgenţă. Informarea preventivă a urmărit înţelegerea conceptului de prevenţie, dezvoltarea sentimentului de responsabilitate individuală şi a conceptului de sprijin pentru persoanele aflate în dificultate sau pericol şi în special educarea modului în care individul reacţionează atunci când este surprins de o situaţie pe care nu o poate gestiona.

Colaborare între instituţii

Activitatea de azi s-a derulat în baza Protocolului de Colaborare încheiat între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv la nivel local între Penitenciarul Oradea şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, prin grija specialistului din cadrul Compartimentului Managementul Situaţiilor de Urgenţă din Penitenciarul Oradea, pe baza unui calendar de activităţi stabilit de comun acord cu specialiştii ISU Crişana al judeţului Bihor, urmând a se desfăşura sesiuni de informare preventivă și cu personalul unităţii de deţinere orădene.” a precizat Adina Claudia Bîrda, purtător de cuvânt al Penitenciarului Oradea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !