Detinuti oradeni la Nottara

De Otilia Șandor
Detinuti oradeni la Nottara
Cei opt deţinuţi din Penitenciarul Oradea care au fost angrenaţi în arta teatrului, au urcat pe scena Teatrului Nottara.

În cadrul Festivalului MultiArt pentru Deţinuţi, organizat la finele lunii noiembrie (de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Teatrul Nottara, Club A, Asociaţia Macaia, Liceul de Artă Craiova, Înfrăţirea Sfânta Xenia – Salonic şi Serviciul Umanitar pentru Penitenciare), opt deţinuţi actori custodiaţi în Penitenciarul Oradea au interpretat foarte bine spectacolul de teatru „Dinţi” de Matei Vişniec, pus în scenă de regizorul Emil Sauciuc. Scena prezintă aspecte dintr-un teatru de război caracterizat de un mediu militar închis. Cei opt deţinuţi actori au fost aplaudaţi pentru reprezentaţia susţinută, fapt remarcabil dacă ţinem cont că la acest festival s-au prezentat, după preselecţie, şi deţinuţi de la alte cinci penitenciare din ţară (Gherla, Arad, Codlea, Craiova, Rahova).

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Oradea, Adina Bîrda, a explicat că „Festivalul MultiArt pentru Deţinuţi este un eveniment unic în spaţiul european şi reprezintă o invitaţie de parteneriat adresată întregii societăţi româneşti, pentru rezolvarea problemelor de reintegrare cu care se confruntă persoanele condamnate la pedepse privative de libertate”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !