Evadatul Cora Dumitru, dat in urmarire generala

Reactualizat la:
Evadatul Cora Dumitru
Evadatul Cora Dumitru
Detinutul de la Penitenciarul Oradea, Cora Dumitru, a fost dat în consemn.

 Poliţiştii bihoreni au blocat judeţul miercuri la amiază, imediat după ce au fost sesizaţi de evadarea puşcăriaşului Dumitru Cora de la un punct de lucru situat lângă Uzina de Apă din Oradea. Oamenii legii au scotocit tot Bihorul, dar până joi după-amiază nu au dat de fugar. Din informaţiile Jb şi Bihon, Dumitru Cora era specializat pe furtişaguri şi nu a comis infracţiuni violente (agresiuni, crimă, etc). În plus, pentru că urma să se elibereze în 28 septembrie 2012, puscăriaşul nu avea practic motiv să evadeze şi nici nu a creat vreo suspiciune gardienilor.

Ipoteze

Printre oamenii legii s-a emis ipoteza că evadarea a fost plănuită minuţios şi că este posibil ca fugarul să fi reuşit să treacă frontiera, înainte ca organele abilitate să fi fost sesizate. Reprezentanţii Penitenciarului Oradea spun că lipsa lui Dumitru Cora a fost sesizată miercuri la 12:20 şi susţin că la doar cateva minute de când a fost văzut ultima oară lucrând. Bărbatul avea de ispăşit o pedeapsă privativăd e libertate de trei ani şi şase luni pentru furt calificat, era recidivist şi în prezent era încarcerat în regim deschis pentru că nu era considerat periculos. Miercuri se afla, alaturi de alti circa 14 deţinuti, pe malul drept al Crişului Repede, lângă Uzina de Apă, unde efectua lucrări de salubrizare a zonei, în cadrul unui contract al Penitenciarului cu Primăria Oradea de amenajare a unei zone de picnic.

Spaţiul unde lucra Cora Dumitru şi ceilalţi puşcăriaşi era împânzit de bălării înalte de circa un metru astfel încât vigilenţa gardienilor putea fi mai uşor înşelată. Din informaţiile Jb şi Bihon, Cora este orădean, părinţii îi sunt decedaţi, dar bărbatul mai are nişte rude prin Bihor. Pe lângă ipoteza ieşirii din ţară înainte de sesizarea poliţiei şi probabil cu ajutorul unui complice, o altă variantă este luată în calcul: Cora Dumitru ar fi putut fugi în alt judeţ.

Anunţaţi dacă îl vedeţi

Puşcăriaşul a fost dat în urmărire generală astfel încât să i se reducă şansele de a scăpa. La frontieră, personalul operativ s-a suplimentat cu circa 30% cu ocazia sărbătorilor pascale. Dacă deţinutul nu a reuşit să iasă din ţară imediat după evadare, acum el nu mai poate ieşi deloc fiindcă a fost dat în urmărire generală şi în consemn la frontieră.

Comisarul Gabriel Ţica de la Penitenciarul Oradea a informat că au fost primite mai multe indicii despre locul unde s-ar ascunde fugarul (locaţii în Oradea) dar acestea nu au fost confirmate.

Menţionăm că în ultimii ani, au avut loc în jur de patru evadări, toate „executate” de la puncte de lucru sau de la instanţele judecătoreşti şi nu din clădirea Penitenciarului, de unde deţinuţii pot doar exaspera civilii din zone cu strigăte animalice şi limbaj abject, dar nu pot scăpa de paza puternică ce îi înconjoară.

Bihorenii care pot da informaţii despre evadat sunt rugati să sune la 112, la Poliţie sau la numărul de telefon 0259.419881.

Semnalmente Cora Dumitru: 

Înălţimea (cm): 179

Tipul frunţii: lată

Tipul nasului: drept

Tipul ochilor: căprui

Tipul gurii: liniară

Tipul bărbiei: cu gropiţă

Tipul urechilor: mici

Tipul feţei: ovală deschis

Tipul părului: gri ondulat

Tipul sprâncenelor: arcuite

Tipul bărbii: barbă rasă

Tipul mustăţii: mica

Tipul corpolenţei: atletică

Semne particulare: tatuaje pe corp

 

Detinut evadat de la Penitenciarul Oradea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !