Dezinteres pentru alegerile studentesti

Nu foarte mulţi studenţi s-au arătat interesaţi de alegerea reprezentanţilor în Senat
Nu foarte mulţi studenţi s-au arătat interesaţi de alegerea reprezentanţilor în Senat
Nici de această dată studenţii orădeni nu au arătat interes pentru reprezentanţii lor în Senatul universitar.

Studenţii nu s-au mobilizat nici în cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea membrilor în Senatul Universităţii din Oradea. Dacă în primul tur la vot s-au prezentat doar 400 de studenţi, în cel de-al doilea tur prezenţa la vot a cu o idee mai mare, deşi studenţii au o reprezentare de 25% în Senatul unuiversitar. Potrivit actualului lider al studenţilor, Răducu Şerbănescu, sondajul de miercuri de la prânz a arătat că doar 550 de studenţi, din cei aproximativ 17.000 de tineri cu drept de vor, s-au prezentat la urne.

Indiferenţă

„Spiritul de implicare al studenţilor orădeni este foarte slab. Cred că indiferenţa i-a ţinut pe studenţi departe de urne”, este de părere Răducu Şerbănescu.

Foarte mulţi dintre studenţii orădeni sunt convinşi că alegerile s-ar fi bucurat de un mai mare succes dacă ar fi fost organizate la nivelul fiecărei facultăţi.

Cele opt secţii de votare au fost organizate în sala de jocuri sportive a Universităţii. Acest tur de scrutin este validat, indiferent de numărul alegătorilor prezenţi la urne. Pentru cele 19 locuri din Senatul Universităţii Oradea şi-au depus candidatura 54 de studenţi. Unsperezece facultăţi au dreptul la câte un reprezentant în Senat, în timp ce alte patru (Medicina, Protecţia Mediului, Socio-Umane şi Economicele) au dreptul la câte doi reprezentanţi.

Cea mai mare concurenţă pentru un loc în Senat se înregistrează la Ştiinţe Economice: nouă studenţi ai acestei facultăţi şi-au depus candidatura pentru cele două locuri din Senat.

C.D.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !