Din 1 iulie, trec de la CAS Bihor la Finante

De Otilia Șandor
De luni până miercuri inclusiv, ghişeul de Evidenţă plătitori (declaraţii/încasări) şi cel de Recuperare indemnizaţii concedii medicale angajatori (depunere dosare) de la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor vor fi închise pentru public pentru că se predă baza de date de la CAS Bihor la Finanţele bihorene.

Din 1 iulie, cei care au venituri din activităţi independente , persoanele fără venituri şi agricultorii care plătesc lunar 5,5% la Sănătate nu vor mai achita aceste taxe la sediul CAS Bihor de pe Şoseaua Borşului ci la sucursalele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. La CAS Bihor se vor încasa doar banii pentru contribuţia la sănătate de la străinii şi indemnizaţiile de concedii medicale.

Cei ce trec la Finanţe vor putea plăti contribuţia de asigurări sociale de sănătate cu virament în contul 26.21.05.03.02 – “Contribuţii de asigurări sociale de sănătate datorate de persoane care realizează venituri din activităţi independente şi alte activităţi şi persoane care nu realizează venituri” sau în numerar la caseria unităţilor trezoreriei statului din cadrul organelor fiscale ale ANAF. Codul IBAN aferent acestui cont e pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !