Directorul DGASPC, Călin Puia, ars la salariu!

Călin Puia
Călin Puia
Consiliul Judeţean îl sancţionează pe şeful DGASPC Bihor cu 20% din salariu, în cazul minorilor abuzaţi sexual în centrul de plasament.

Directorul DGASPC Bihor, Călin Lucian Puia va fi sancţionat prin diminuarea salariului cu 20%, în următoarele trei luni. Aceasta este propunerea comisiei de disciplină instituită la nivelul Consiliului Judeţean, după sesizarea consilierilor judeţeni membri în comisia pentru protecţia copilului. Consiliul Judeţean este chemat să voteze, azi, sancţiunea propusă directorului DGASPC Bihor, căruia i s-a reţinut mai multe abateri: întârziere sistematică în efectuarea lucrărilor, neglijenţă repetată în realizarea atribuţiilor legale de serviciu şi încălcarea prevederilor legale privitoare la îndatoririle care îi reveneau.

Sancţiunea disciplinară i se aplică lui Puia în cazul minorilor abuzaţi, inclusiv sexual, de la centrul de plasament pentru copii cu probleme psihosociale de pe strada Traian Lalescu. În raportul comisiei de disciplină, lui Călin Puia i se reţine faptul că a sesizat organele penale abia la cinci luni de la sesizarea faptelor, că nu a dispus îndepărtarea din centru a acelor îngrijitori care au tolerat faptele reprobabile ale adolescenţilor faţă de copiii mai mici, iar minorul B.V.C. abuzat fizic, inclusiv sexual, a fost mutat din centru abia la două luni după emiterea certificatului medico-legal.

Întrebat de JB dacă îşi asumă această sancţiune aplicată directorului Puia, ce îndeplineşte şi funcţia de secretar general al PNL Bihor, şeful CJ Bihor, Cornel Popa, ne-a declarat că ia act de ea.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor