Dispare cortul din faţa Spitalului de copii. Comercianții se mută în Centrul de Afaceri

De Dan Birta
Reactualizat la:
14Comentarii
Dispare cortul din faţa Spitalului de copii. Comercianții se mută în Centrul de Afaceri
Sectorul de legume-fructe din Centrul de Afaceri dispune de 390 de locuri pentru comercianţi şi producători.

Până la 1 iunie comercianţii de legume-fructe din cortul de lângă Spitalul de copii vor fi mutaţi în noul centru comercial de peste drum. Cel puţin aşa promite Liviu Andrica, directorul executiv al Administraţiei Domeniului Public SA Oradea. Alături de viceprimarul Mircea Mălan, acesta a prezentat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, stadiul lucrărilor la Centrul de Afaceri. Lucrările la sectorul doi sunt în stadiul de finalizare, termenul fiind de 15 iunie, după cum a declarat Mircea Mălan. Întregul proiect, în valoare de 6,7 milioane de euro urmează să fier gata până la jumătatea lunii august. 3 milioane de euro din aceşti bani sunt fonduri nerambursabile. Noul sector de legume-fructe,care se întinde pe o suprafaţă de 3.000 mp, este la standarde occidentale, cu încălzire în pardoseală. Pe o parte şi pe alta a sectorului au fost construite spaţii comerciale pentru carne şi produse din carne şi pentru produse de panificaţie.

Deasupra sectorului de legume-fructe este în curs de amenajare o zonă de agrement cu verdeaţă şi cu bănci. Zona are un sistem de drenaj special, iar apa colectată în urma ploilor va fi utilizată la udarea plantelor şi curăţenie.


DSCF9509

După darea în folosinţă a sectorului doi urmează să fie dat în folosinţă, până la mijlocul lunii august, sectorul trei care va avea spaţii coemrciale, bazar, spaţii pentru flori, produse apicole, produse bio şi produse din Ungaria.

Nemulţumiri

Cu toate că dispune de 390 de locuri, cu 20 de locuri mai multe faţă de cort, comercianţii sunt nemulţumiţi. Unora nu le convine poziţia unde îşi vor desfăşura activitatea în noua piaţă. Altora nu le convine că au primit mai puţine mese faţă de câte aveau iniţial. „De abia ne putem plăti dările către stat. Nu ne convine nici poziţia unde avem mese în actuala piaţă, pentru că înainte aveam pe colţ. Acum au dat mese şi la producătorii cu trei legături de morcovi şi trei de pătrunjei”, se revoltă Moise Daniela. Alţi pieţari, Ioana Macavei şi Loredana Fătujan sunt şi ei nemulţumiţi de locurile primite în noua piaţă.

„Au spus că nu au scumpit mesele de câţiva ani, dar cu fiecare mutare aduc alte mese care sunt tot mai mici. Deci plătim aceeaşi bani pentru suprafeţe mai mici. Acum au venit cu un schelet metalic la care nu-i văd sensul. Ce pot să agăţ eu pe el, dacă vând portocale? Poate coroana după ce dă firma faliment”, spune şugubăţ un alt comerciant.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor