Dispută Bolojan – UDMR pe parcările galbene

De Călin Corpaş
Noi parcări galbene la Spitalul Judeţean. Cei ce vor să staţioneze peste două ore, sunt trimişi într-o parcare privată.
Noi parcări galbene la Spitalul Judeţean. Cei ce vor să staţioneze peste două ore, sunt trimişi într-o parcare privată.
Locurile de parcare cu timp limitat sunt tot mai multe la Spitalul Judeţean. Maghiarii cer predictibilitate.

Problema locurilor de parcare de la Spitalul Judeţean a fost adusă în discuţie la ultima şedinţă de Consiliul Local, joi, de către reprezentanţii UDMR. Recent, Primăria a vopsit o bună parte dintre locurile de parcare din faţa spitalului în culoarea galbenă. Astfel, acestea nu mai pot fi folosite de cetăţenii cu abonament, fiind destinate exclusiv celor ce achită tichet, pentru maximum două ore. „În Oradea, de la o zi la alta se modifică culorile parcărilor, deşi abonamentele sunt valabile doar pe cele vopsite cu alb. Astfel, cei cu abonamente sunt descurajaţi”, a reclamat consilierul Ritli Laszlo.

Fără ecou la primar

Primarul Ilie Bolojan i-a răspuns, spunând că strategia municipiului este de a scădea treptat ponderea locurilor de parcare cu abonament şi de a le scoate în afara carosabilului, prin construirea de parcaje subterane şi supraetajate. Punctual, faţă de problema de la Spitalul Judeţean, Bolojan îşi motivează decizia prin intenţia de a le pune la dispoziţie mai multe locuri de parcare aparţinătorilor, ce merg să viziteze bolnavii. Iar ceilalţi pot parca în parcajul privat al firmei Perind, aflat în apropiere, spune primarul. Contracost, desigur. Consilierul local Pasztor Sandor a intervenit, propunând ca Primăria să îşi expună planurile mai din timp, pentru ca orădenii să aibă posibilitatea de a şti dinainte câte locuri li se pun la dispoziţie în anul pentru care cumpără abonament. „În decembrie, ar trebui să expunem o planşă, prin care să arătăm unde se va putea parca la anul cu abonament şi unde parcările vor fi vopsite în galben. Eu ştiu că e greu de gândit dinainte cu un an sau jumătate de an, dar nu cred că e corect să schimbăm locurile de parcare în timpul anului”, a propus Pasztor. Primarul Ilie Bolojan nu a fost de acord. „Primăria nu garantează locul X, al doilea pe dreapta. Nu consider că modificarea treptată a ponderii acestor locuri de parcare este o măsură care afectează un principiu al unui contract încheiat iniţial. Nu se garantează un anumit loc”, a replicat Bolojan, aducându-le aminte udemeriştilor că „o dată aţi aprobat-o” (strategia). Aluzie la vremurile când UDMR era la Putere în Oradea, alături de PNL. „Ar trebui s-o gândim mai bine”, a insistat, totuşi, Pasztor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !