Disputa pe pamânturile Universitatii

2Comentarii
Universitatea Oradea
Universitatea Oradea
Peste 1.400 de oradeni solicitanti de terenuri în baza legilor de restituire a proprietatilor sunt, acum, la cheremul rectoratului Universitatii Oradea, sustine viceprimarita Biro Rozalia.

La începutul lunii trecute, sefii Universitatii si-au pus semnaturile pe un protocol încheiat cu Prefectura si cu Primaria Oradea, act care prevedea ca aproape 280 de hectare din pamânturile statiunii de cercetare pomicola vor fi puse la dispozitia comisiei de aplicare a legilor funciare.

„Protocoul semnat în 6 iulie 2006 prevedea ca Universitatea pastreaza 38 de hectare de teren pentru statiunea de cercetare si va ceda 168 de hectare din zona industriala respectiv 109 hectare de teren în zona colinara a Oradiei”, sustine viceprimarita.

Mai nou, reprezentantii Universitatii si-au retras oferta, anuntându-si intentia de a pastra aproape 300 de hectare de teren din patrimoniul statiunii de cercetare, motiv pentru care Prefectul a dispus constituirea unei comisii care sa cerceteze conditiile si efectele acestei noi turnuri pe care o ia situatia. „Primaria Oradea considera ca este de o necesitate stringenta ca terenul sa fie pus la dispozitia comisiei municipale de aplicare a legilor funciare. Nu vad la ce este necesara o suprafata de 300 de hectare pentru cercetare”, declara viceprimarita.

Comisia nu are un termen limita pâna la care sa-si formuleze propunerile. Totusi, legea spune ca pâna în 15 septembrie trebuie terminale listele cu solicitantii care vor primi despagubiri si nu restituirea proprietatii, asa ca un raspus la ancheta celor din Prefectura ar trebui sa vina înainte de 15 septembrie, apreciaza Bar Viorica, functionara în Primaria Oradea, membra în comisia municipala de specialitate.

„Chiar trebuie facuta cercetarea în terenurile municipiului, unde terenurile sunt atât de pretioase? Poate ca s-ar putea restrânge terenul pentru cercetare la suprafata strict necesara si restul sa fie mutat în alta parte”, comenteaza Biro.

Cristina Ghilea

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor