Distinctii pentru credinciosi

De Crina Dobocan
2Comentarii
Distinctii pentru credinciosi
Anul Credinței se va deschide și la Oradea, sâmbătă, 3 noiembrie, de la ora 09:30, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea. Peste 600 de preoți, credincioși și reprezentanți ai asociațiilor de pe lângă Episcopia Greco-Catolică de Oradea a Bisericii sunt așteptați la evenimentul care are ca motto un citat din cardinalul Iuliu Hossu: ,,Credința noastră este viața noastră ”.

,,Preoții din Eparhie, credincioșii, dar și asociațiile de pe lângă biserică ne vom aduna în jurul altarului pentru a ne mărturisi credința, urmând îndemnul Mântuitorului că acolo <<unde doi sau trei se adună în numele Meu, acolo voi fi și eu prezent>>”, a declarat părintele Paul Popa, coordonatorul Biroului Pastoral din cadrul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.

130 de distincții

După celebrarea liturgică, PSS Virgil Bercea va oferi distincții unor credincioși care s-au implicat activ în viața bisericii. De asemenea, 15 credincioși vor primi cea mai înaltă distincție – Crucea Eparhială, iar monseniorul Maurizio Malvestiti din Italia va fi făcut arhimandrit de către PSS Virgil Bercea. În același context, episcopul Virgil Bercea va conferi rangul de stavrofor unui invitat de la Vatican, pentru activitatea sa pastorală excepțională.

Manifestarea se va încheia cu o agapă frățească și cu un program artistic care se vor desfășura în sala festivă a Liceului Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” din Oradea

Anul Credinței a fost convocat de Papa Benedict al XVI-lea, pe 16 octombrie, prin Scrisoarea apostolică ,,Porta fidei” (Poarta credinţei), stabilind că acesta va avea loc între 11 octombrie 2012 – 24 noiembrie 2013. În document se exprimă dorinţa ca Anul Credinţei “să trezească în fiecare credincios aspiraţia de a mărturisi credinţa în plinătate şi cu reînnoită convingere, cu încredere şi speranţă” (nr. 9)2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor