Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit!

De Otilia Șandor
2Comentarii
Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit!
Un proiect amplu vizează reducerea traficului de persoane.


Agenția Națională împotriva Traficului de persoane anunță derularea proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor” finanţat din Fondul pentru Securitate Internă – componenta pentru cooperare poliţienească. Proiectul, transmite ANTP, a fost gândit şi planificat să conducă la creşterea gradului de informare şi conştientizare a populaţiei în ansamblu şi a grupurilor de risc privind implicaţiile traficului de persoane.

Abordare complexă

Proiectul se derulează la nivel naţional, pe o perioadă de 36 de luni şi îşi propune implementarea a trei campanii de prevenire a traficului de persoane vizând principalele tipuri de exploatare: exploatarea prin muncă, exploatarea sexuală şi exploatarea prin cerşetorie.

Prima campanie naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă “Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!” a urmărit prevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă. Campania de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării sexuale “Distruge zidul indiferenţei! Traficul de persoane poate fi prevenit. presupune o abordare complexă, întrucât vor fi derulate, la nivel naţional, acţiuni preventive focusate deopotrivă pe cerere şi ofertă.

Instrumentul cheie ce trebuie utilizat pentru creşterea eficienţei activităţilor de informare şi prevenire în domeniul traficului de persoane este parteneriatul, iar acest proiect are ca parteneri Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Fundaţia World Vision România și Asociaţia eLiberare.

Pentru cine e proiectul?

Proiectul se adresează minorilor cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, cu precădere persoanelor de sex feminin, dar și persoanelor fizice susceptibile să utilizeze serviciile unei victime a traficului de persoane exploatate sexual. Destinatari ai proiectului sunt și reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane.
Pe parcursul proiectului, vor avea loc întâlniri directe cu reprezentanţii grupului ţintă în 5 locaţii distincte din România. La aceste activităţi va participa o echipă mixtă, formată din specialişti ai instituţiilor şi organizaţiilor partenere în cadrul campaniei. Organizatorii vor împărți materiale informative, au realizat deja și difuzat un spot şi un film documentar privind problematica traficului de persoane în scopul exploatării sexuale. Vor fi organizate și 42 de mese rotunde, la care vor participa instituţii guvernamentale, ONG-uri, autorităţi locale, presă.

Chiar și pe stradă, oamenii vor putea vedea mesajul campaniei antitrafic de persoane.

De reținut că imaginea campaniei este cântăreaţa Ada Alexandra Moldovan (ADDA), care a moderat atât filmul documentar, cât şi spotul campaniei.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor