DJST Bihor va avea un buget mult diminuat

De Gavril Nutiu
DJST Bihor va fi coorganizatoare a Balcaniadei de semimaraton 2013
DJST Bihor va fi coorganizatoare a Balcaniadei de semimaraton 2013
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor va organiza sau va fi coorganizatoare în acest an la un număr de 96 de acţiuni sportive.

Numărul este comparabil cu cel de anul trecut, când au fost 108. Bugetul alocat de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru 2013 pentru aceste acţiuni este în schimb de circa trei ori mai mic, în valoare de circa 80.000 lei. „Ne bucurăm că după o pauză de circa trei ani, Ministerul Tineretului şi Sportului a fost reînfiinţat. Sperăm că reînfiinţarea sa va constitui un imbold pentru revigorarea sportului românesc”, a afirmat directorul DJST Bihor, Sorin Buhaş.

Referitor la bugetul alocat, oficialul orădean declară că acesta este mult mai mic faţă de anul precedent, dar totuşi superior faţă de cele de care beneficiază toate judeţele învecinate. „Avem acum un buget de trei ori mai mic faţă de anul 2012, în condiţiile în care vom organiza un număr aproape la fel de mare de acţiuni sportive. Şi anul trecut însă ni s-a tăiat circa 25 la sută din buget în ultimele luni. Acum vom beneficia de 80.000 lei pentru acţiuni sportive, o sumă mult diminuată faţă de anul precedent. Chiar şi aşa însă, avem un buget mai mare faţă de judeţele învecinate, inclusiv Clujul”, a explicat Sorin Buhaş. Directorul DJST Bihor afirmă că direcţia va organiza şi 2013 tradiţionale manifestări din sportul bihorean, cum sunt Trofeul Hercule la culturism, Cupa Felix la şah, CN şi Balcaniada de semimaraton, CN de karate, concursuri de cros şi streetball etc.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !