Doar 34 de posturi titularizabile, ocupate

De Crina Dobocan
Doar 34 de posturi titularizabile, ocupate
Şedinţele publice de repartizare a candidaţilor care au obţinut minimum nota 7 la concursul de titularizare au debutat, luni, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

Doar 34 din cele 74 de posturi titularizabile existente în Bihor au fost fost ocupate. Potrivit inspectorului prof. Alin Novac-Iuhas, responsabil cu managementul educaţional, cele mai multe solicitări au fost pentru posturile de Educatoare – limba română (8), Învăţătoare – limba română (5), Educatoare – limba maghiară (3), Educaţie fizică şi sport (2), Dans modern şi contemporan (la Palatul Copiilor – 2 solicitări), Engleză – Franceză; Franceză-Engleză (3), Limba română (1), TIC (1), Matematică (1), învăţământ special (5 posturi), Religie romano-catolică (1).

Conform Metodologiei, la şedinţa publică desfăşurată la sediul IŞJ Bihor au avut dreptul să participe candidaţii care au obţinut media de minimum 7 la concursul din sesiunea 2015 pentru posturi didactice/catedre didactice vacanțe publicate pentru angajarea cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată, la nivelul judeţului în care au susţinut atât proba practică sau inspecţia specială la clasă la profilul postului, cât şi proba scrisă în alte judeţe în care au susţinut proba practică sau inspecţia specială la clasă în profilul postului, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare.

„Mâine (marti – n.r.) la sediul instituţiei noastre vor avea loc şedinţele publice pentru candidaţii care au susţinut proba scrisă în alt judeţ, dar care au susţinut proba practică în judeţul nostru. Aveam două astfel de cazuri: unul care a susţinut la Cluj examenul scris, dar a efectuat inspecţia la clasă şi în judeţul nostru, iar celălalalt a susţinut inspecţia la clasă şi în Sălaj”, a declarat prof. Alin Novac-Iuhas.

Cei ce nu au reuşit să ocupe un post în învăţământ mai au o şansă la şedinţele publice din data de 25 august, destinate profesorilor suplinitori. În acest an, la nivelul judeţului nostru 339 de profesori au reuşit să obţină o notă peste 7 la concursul de titularizare.

„La şedinţele din 25 august au dreptul să participe şi candidaţii din seriile anterioare. Ei vor fi repartizaţi în baza notelor obţinute anul trecut, însă prioritate au cei care au participat la concursul de titularizare din acest an”, a mai adăugat Alin Novac-Iuhas.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !