Doar câteva zile

De Otilia Șandor
Doar câteva zile
Inspectorii sanitari bihoreni amintesc faptul că Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie 2013.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor (DSP Bihor) spun că la concurs se pot prezenta: candidaţii care au diplomă de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; rezidenţii aflaţi în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103 /2012; specialiştii care doresc să efectueze pregătire în cea de-a doua specializare, cu respectarea prevederilor legale (specialiştii care au efectuat programul de pregătire prin rezidenţiat, forma pe post, pot obţine a doua specializare după îndeplinirea condiţiei din actul adiţional încheiat la contractul de muncă); candidaţii care îndeplinesc condiţiile privind cetăţenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi au diplomă de licenţă în profil medico-farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta.

De reţinut că cei care doresc să candideze trebuie să fie apţi fizic şi neuropsihic.

Până luni, 14 octombrie a.c. s-au înscris la DSP Bihor doar 25 candidaţi (23 la medicină generală şi 2 la farmacie). Media anuală de prezentare la astfel de concurs este însă de aproape zece ori mai mare, motiv pentru care potenţialii candidaţi sunt rugaţi să nu lase pe ultima zi depunerea dosarelor pentru înscrierea la rezidenţiat.

FACT BOX 1:

Acte necesare

Pentru înscrierea la concurs, candidaţii trebuie să prezinte la D.S.P. Bihor următoarele documente:

– cererea de înscriere la concurs (formular tip – DSP Bihor);

– xerocopia buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului (paginile din care reies numele şi prenumele candidatului, precum şi data naşterii);

– copia legalizată a diplomei de licenţă de medic/medic dentist (stomatolog) sau farmacist (absolvenţii din promoţia 2013 pot prezenta adeverinţă privind promovarea examenului de licenţă);

– adeverinţa eliberată de unitatea în care este încadrat, din care să reiasă specializarea în care este confirmat şi tipul contractului individual de muncă (numai pentru rezidenţi şi specialişti); – certificatul medical privind starea de sănătate (tip şcoală de şoferi) în care să se precizeze dacă persoana în cauză este aptă (inaptă) din punct de vedere medical, fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii în domeniul pentru care concurează;

– copia legalizată a actelor doveditoare (certificat de căsătorie etc) din care să reiasă schimbarea numelui;

– chitanţa de plată a taxei de concurs de 360 lei (ron)/participant;

– taxa se va plăti în contul IBAN nr. RO85TREZ7005003XXX000092, CUI – 4266456, DTMB (Direcţia de Trezorerie a Municipiului Bucureşti), beneficiar Ministerul Sănătăţii, adresa: str. Cristian Popişteanu nr. 1 – 3, sectorul l, Bucureşti, cod 010024.

 

FACT BOX 2:

Program

Înscrierea candidaţilor se realizează la orice direcţie de sănătate publică judeţeană din ţară, cei din Bihor fiind aşteptaţi la DSP Bihor, str. Libertăţii nr. 34, et. II, cam. 13. (prin depunerea dosarului) până în 21 octombrie 2013, după următorul program:

– de luni până joi – între orele 8:00 şi 16:00; în ziua de vineri – între orele 8:00 şi 14:00

– în 21 octombrie 2013 (ultima zi), înscrierile se desfăşoară între orele 8:00 şi 16:00.

– detalii privind concursul de intrare în rezidenţiat din 17 noiembrie 2013 (inclusiv Lista unităţilor sanitare desemnate pentru eliberarea adeverinţei medicale pentru înscrierea la rezidenţiat) pot fi găsite pe situl DSP Bihor, la adresa http://www.dspbihor.ro/?p=821

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !