Doctoranzii Minerva, la Berlin

De Cristian Horgoș
Doctoranzii Minerva, la Berlin
Patru doctoranzi orădeni se numără printre cei 19 doctoranzi din ţară care au finalizat stagiile de bursă doctorală în cadrul proiectul POSDRU „MINERVA – Cooperare pentru cariera de elită în cercetarea doctorală şi post-doctorală”.


Proiectul a fost derulat de Academia Română, prin Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” şi Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” alături de Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

Între luna martie, experţi ai Academiei Române Filiala Cluj-Napoca au derulat un prim set de seminarii şi sesiuni de schimb de experienţă la trei instituţii din Berlin în vederea formalizării „reţelei Minerva – reţeaua de cooperare a proiectului dezvoltată cu scopul de a îmbunătăţi programele de cercetare doctorală şi post-doctorală prin transferul de expertiză şi bune practici internaţionale”.

Prima sesiune de discuţii s-a desfăşurat la Institute for Cultural Diplomacy (ICD), urmând ca de luna viitoare să înceapă o serie comună de prelegeri în vederea generării de oportunităţi de publicare pentru doctoranzi şi tineri cercetători.

Un alt punct în programul delegaţiei a fost seminarul de lucru desfăşurat la ALLEA – European Federation of Academies of Sciences and Humanities, unde discuţiile s-au axat pe demersurile de promovarea a tinerilor cercetători români în comunitatea academică europeană. De asemenea, s-a convenit ca o delegaţie a proiectului să participe la adunarea generală ALLEA de la Lisabona, pe 27 aprilie.

A treia instituţie vizitată a fost Berlin Brandenburgische Akademie Der Wissenschaften (BBAW).

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !