Doi orădeni, vicecampioni mondiali la magie

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Anca și Lucca, vicecapioni mondiali pentru România
Anca și Lucca, vicecapioni mondiali pentru România
Anca și Lucca au un titlu de vicecampioni mondiali și pentru Austria. Și sunt campioni europeni en-titre.

Un club exclusiv-masculin, cum e cel al magicienilor, se deschide spre femei. Pasul e făcut de Anca Lucian, care împreună cu soțul ei, propun varianta feminină a liderului în magie. Succesul i-a adus în prim-plan mondial. Chiar Magic Castle din Hollywood și i-ar fi dorit în echipa lor.

De peste 60 de ani Federaţia Internaţională a Cluburilor de Magie (FISM) organizează, o dată la 3 ani, Campionatul Mondial de Magie. Peste 90.000 de cluburi de magie fac parte din FISM si reprezintă 50 de naţiuni şi peste 50.000 de membri. În aceste zile, o orădeancă – Anca Lucian și soțul ei Lucca Lucian au participat la cea mai importantă competiție a magicienilor, Campionatul Mondial care a avut loc în Corea de Sud, la Busan. Chiar dacă Lucca e austriac, Anca și Lucca au reprezentat în Competiția Mondială România.

Cei doi formează un cuplu magic pe scenă, dar mai cu seamă în viață. Anca și Lucca au reușit să uimească juriul cu numărul lor și au devenit vicecampioni mondiali la magie. Aceasta chiar dacă în competiție se aflau echipe din toată lumea: Japonia, Argentina, Germania, Korea și mulți alții. Anul trecut, Anca şi Lucca Lucian au devenit Campioni Europeni în magie mentală la Blackpool. Acest titlu s-a acordat pentru prima dată. Atunci și acum numerele lor de magie mentală au uimit o lume întreagă. Pentru numerele de magie, Lucca lucrează după cărţi vechi de 100 de ani și aduce în actualitate numerele de magie de atunci.

Așa cum ne-au povestit cei doi într-o întâlnire cu presa orădeană, carierele lor aveau cu totul altă traiectorie.

anca-12k

Orădeanca Anca Lucian avea o carieră fulminantă în domeniul bancar, iar apoi în drept. Soţul ei, Lucca derula o activitate în domeniul francizelor, dar hobby-ul lui era magia. Lucca a povestit că într-o zi, stând pe malul unui lac şi cugetând la un plan de marketing şi-a dat seama că nu asta îşi dorea să facă. Numai gândindu-se la un truc, cum să transforme o bacnotă de 10 euro într-o chiflă de pâine şi i-a exploadat inima de fericire. Pentru Anca propunerea lui Lucca de a urca împreună pe scenă a fost o provocare. Întotdeauna a fost atrasă de logică, de combinaţii matematice.

Aşa s-a născut un cuplu de mare succes în magie mentală la nivel mondial. Anca şi Lucca Lucian nu se află la prima izbândă la nivel planetar. Ei au fost vicecampioni mondiali la magie mentală în 2015.

Atunci au reprezentat Austria. Cu show-ul lor, The Mind-Reading Revolution, Anca Lucian, împreună cu soţul ei, iluzionistul Lucca Lucian, au câştigat al doilea loc la magie mentala la al XXVI-lea Campionat Mondial al Magiei organizat de Federatia Internaţională a Cluburilor de Magie. Obținând pentru prima oară în istorie titlul de campioni europeni-pâna anul trecut a fost acordat doar locul 2 și 3, Anca și Lucca s-au calificat automat la Campionatul Mondial din Corea de Sud.

Numărul prezentat de Campionii Europeni a fost The Mind Reading Revolution s-a remarcat printr-o interpretare inovativă şi umoristică a iluziei clasice de citire a gândurilor spectatorilor. Cu acest show Anca şi Lucca au câştigat la categoria magie mentală în 2014 titlurile de campioni în Austria, vice-campioni în Germania şi locul 1 în Elveţia.

„Atât juriul, cât şi publicul au fost impresionaţi de «imposibilitatea» prezetării noastre. A trebuit să demonstrăm juriului într-o şedinţă separată o parte a metodei noastre, pentru a-i convinge că nu am folosit maşinării electronice şi nici complici în public pentru a crea iluzia de citire a gândurilor”, a povestit Lucca cu ocazia vizitei la Oradea.

În sine, numărul este o metoda inovativă de citire a gândurilor şi interacţiunea originală cu publicul. Dacă în majoritatea iluziilor din magia mentală se prezintă ca punct central legătura dintre cei doi protagonişti, Anca şi Lucca propun o altă abordare prin emanciparea rolului femeii în magie de la asistentă la lider.

Anca şi Lucca consideră că un club exclusiv-masculin, cum e cel al magicienilor, trebuie să se deschidă spre femei. Totodată, prezentarea lor s-a remarcat prin abordarea ludică a conflictelor matrimoniale. În spatele succesului e o muncă imensă.

De exemplu, pentru precedentele Mondiale, Anca și Lucca s-au pregătit trei ani, pentru ca în ultima perioada antrenamentele să dureze între 3-8 ore, zilnic. Anca și Lucca au uimit cu fiecare apariție, în țară și în străinătate.

Spre exemplu, la show-ul „Românii au talent”, pentru a spulbera orice dubii, înainte ca numărul să înceapă, Anca a anunțat că ea și Lucca au semnat un act notarial prin care au promis că nu folosesc mijloace electronice, microfoane ascunse, asistenți secreți sau plasați în public, iar dacă ar încălca această promisiune ar datora fiecăruia 1 milion de dolari.

anca3-8k-decupat1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor