Dorinţe împlinite prin caritate

De Crina Dobocan
An bogat în campanii pentru Caritas
An bogat în campanii pentru Caritas
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a făcut publice rezultatele ultimelor campanii desfăşurate în anul precedent.


Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a făcut publice roadele colectelor organizate în ultimele luni ale anului trecut. Campaniile au avut ca scop susţinerea activităţilor sociale ale organizaţiei: Cantina şi Duşurile Sociale, Centrul de Zi pentru Copii „Gabriele” şi Centrul de zi pentru copii de la Ioaniş, precum şi susţinerea familiilor sărace din comunitate.
La una dintre campanii, desfăşurată în biserici, „Duminica Samariteanului Milostiv”, tasul adunat în bisericile din Eparhia Greco-Catolică de Oradea a fost predat. 95 de persoane au făcut donaţii organizaţiei orădene, suma totalizată de Caritas Eparhial Oradea fiind de 22.385 lei.
O altă campanie s-a derulat în perioada 11-23 decembrie 2014, în Era Shopping Park, unde au fost colectate alimente neperisabile pentru familiile şi persoanele sărace din comunitate.
„În acţiunea de colectare au fost implicaţi 27 voluntari care au efectuat 187 ore. S-au donat 170 litri de ulei, 177 kilograme de făină, 143 kilograme de zahăr, 120 paste făinoase, 142 conserve și alte produse: fructe, dulciuri, băuturi răcoritoare etc. Alimentele colectate sunt estimate la valoarea de 3.523 lei. De asemenea, pe lângă alimente, unele persoane au donat şi bani (779 lei) ce vor fi folosiţi pentru funcţionarea duşurilor sociale”, a anunţat preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas Eparhial Oradea.

Mulţumiri

Tot în complexul comercial s-a desfăşurat şi campania „Copacul dorinţelor”, în cadrul căreia orădenii au fost invitaţi să împlinească un vis din copacul „plantat” special pentru acest eveniment şi să susţină astfel Centrul de Zi pentru Copii de la Ioaniş.
„Alături de frunze, în copac, au fost puse bileţele cu un necesar pentru Centrul de la Ioaniş, pe care clienţii le puteau lua şi cumpăra pe baza lor obiectele destinate copiilor. Obiectele au fost preluate de voluntarii noştri. Din cele 99 de bileţele puse în «Copacul Dorinţelor», clienţii au îndeplinit 74 de dorinţe. Pe cele 74 de bileţele alese de clienţi au fost trecute rechizite şcolare, jocuri logice, jocuri recreative etc. Toate vor fi folosite de copiii de la Centru de zi din Ioaniș. Doresc să mulţumesc, în numele beneficiarilor, tuturor celor care au donat bani, alimente sau au îndeplinit dorințele copiilor, ajutându-i astfel pe cei mai defavorizați dintre noi”, a mai spus preotul Todorean.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !