Dragobetele sărbătorit la „Ady Endre”

De Alexandru Guiaș
Interpreții au fost răsplătiți cu aplauze pentru interpretare.
Interpreții au fost răsplătiți cu aplauze pentru interpretare.
Elevii de limba maghiară s-au întrecut în poezie și muzică interpretată în limba română cu ocazia Dragobetelui.

Liceul de Arte în colaborare cu Liceul Teoretic „Ady Endre” au organizat ieri în sala de lectură a bibliotecii de la „Ady Endre”, un spectacol cultural artistic comun cu ocazia Dragobetelui, sărbătoarea românească a dragostei.

Elevii liceului cu predare în limba maghiară au aflat cu acest prilej semnificația sărbătoririi Dragobetelui chiar de la colegii lor, Tripo Debora și Cziriak Kristof (cls. a XI-a C), iar Kovacs Ferencz, Baczoni Norbert, Vad Bertalan și Buzasi Gergo au făcut o prezentare a Dragobetelui, sub îndrumarea prof. Durne Estera. Au urmat colegele lor din clasa a X-a A, Yerovski Noemi și Pal Istvan care au recitat poezia „Rea de gură” a lui G. Coșbuc. Recitalul de poezii a continuat cu „Floare albasteră” a lui M. Eminescu (Krisztina Horvath și Molnar Levente – prof. Veronica Butuc Mayer), „Dușmancele” de G. Coșbuc (Csomos Szintia și Ujfalusi Alexandra – prof. Durne Estera), „Numai una” de G. Coșbuc (Kovacs Ferencz), „Nu te-ai priceput” de G. Coșbuc (Olah Kinga). A urmat un scurt filmuleț legat de iubire și dragoste realizat de Vad Bertalan. Muzica a avut și momentul ei.

Elevul Dominik Iabloncic (prof. Aurica Bonțu) a interpretat piesa „Pe sub deal, pe sub pădure” de Achim Stoia, iar Alexandru Simede a interpretat liedul „Foaie verde lămâiță” de Kiriac. Piesa „Dragostea” a fost cântată de Sorina Rostaș, iar „Floricică de pe apă” de Brediceanu în interpretarea Juliei Moț. „Pe sub flori mă legănai” de Sabin Drăgoi a căpătat suflet prin vocea Alexandrei Alb, iar piesa folclorică „Ce s-ar face inima” a fost cântată de Corina Buciu. Piesele în limba engleză au fost și ele prezente: „My heart will go on”, compusă de James Horner a prin viață prin vocea lui Molnar Kincso, iar „Young and Beautiful” cântecul Lanei Del Rey a fost interpretat de Szatmari Loretta și Kohan Zsofia. Acompaniamentul la pian a fost asigurat de prof. Benczedi Monika și Sanda Marinău.

După fiecare moment artistic, elevii prezenți în număr mare în sala de lectură, i-au aplaudat cu frenezie pe colegii lor pentru prestația lor. În cadrul evenimentului au mai avut loc prezentări power point și disertații având ca temă iubirea și căsătoria în alte culturi (japoneză, mauritană, turcă, indiană). Prezentările au fost făcute de elevii: Kunsabo Ștefania, Jock Evelin, Kerekes Krisztina, Vivien Meșter, Borbely Beatrix, Biro Bettina.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !