Drum colector pentru Piața 100

De Cristina Ghilea
14Comentarii
Pasajul și drumul colector, în proiect
Pasajul și drumul colector, în proiect
Executantul studiului de fezabilitate trebuie să stabilească și conturul șoselei colectoare, pentru ca executivul să treacă la expropriere dacă e cazul.

Sunt de notorietate ambuteiajele care se crează pe centura Oradiei în zona Pieței 100 – girația de la Cimitirul Municipal – centrele comerciale din vecinătate, cauzate de mutarea pieței fără rezolvarea eficientă a chestiunilor de acces rutier sau pietonal spre obiectiv.

Primăria a promis, încă de anul trecut, realizarea unui pasaj rutier în zoga girației și unul pietonal, care ar porni de la strada Traian Blajovici și ar ajunge în zona parcării de la Leroy Merlin.

De regulă, haos în zilele de piață De regulă, haos în zilele de piață ©

Până să pună în aplicare aceste soluții de acces, executivul a contractat execuția unui drum colector în zona Pieței 100, cu Proexco SRL. În valoarea din contract, 23.500 lei fără TVA, intră și studiul topografic și ridicarea topografică, studiu geotehnic, studiul de fezabilitate și studiul de coexistență electrică. Contractul a fost semnat în 19 februarie, termenul de predare a documentațiilor este de 45 de zile.

Expropriere

Traseul drumului colector, așa cum a fost el propus de executiv, se intersectează cu proprietăți private, motiv pentru care, dacă nu se înțeleg amiabil să vândă teren Primăriei, proprietarii ar urma să fie expropriați.

„Se va elabora planul de situaţie pe plan cadastral, pentru a stabili exact eventualele suprafeţe de teren în proprietate privată, respectiv coridorul de expropriere, pentru care este necesar să se declanşeze procedură de expropriere, dacă va fi cazul. În acest stadiu se va depune strict conturul amplasamentului”, se arată în contractul semnat cu executatul.

Terenul este deținut de Sapient Imobiliare.

În prezent, orădenii care vor să ajungă la Piața 100 cu mașina, au mai multe variante, unele incomode, altele de-a dreptul ilegale; pot folosi parcările centrelor comerciale iar de acolo pot ajunge la piață cu un autobuz OTL pus la dispoziție gratuit de Administrația Domeniului Public sau pot parca pe străduțele din jurul cimitirului, pe centură sau chiar pe marginea sensului giratoriu, și să treacă centura făcând slalom printre mașini.14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor