DSP Bihor: „utilizarea prudentă a antibioticelor poate ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor rezistente”

De Otilia Șandor
DSP Bihor: „utilizarea prudentă a antibioticelor poate ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor rezistente”
Profitând de marcarea unei zile speciale pe plan mondial, reprezentanții Ministerului Sănătății în teritoriu, medici inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Bihor (DSP Bihor) atrag din nou atenția asupra consumului de antibiotice.

Medicii DSP Bihor amintesc că „Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice”, celebrată anual pe 18 noiembrie, este o inițiativă europeană de sănătate publică, în scopul sensibilizării profesioniștilor, a populației și a factorilor decidenți cu privire la situația îngrijorătoare generată de rezistența antimicrobiană și la numărul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

„Deoarece rezistența antimicrobiană continuă să reprezinte o amenințare majoră pentru sănătatea publică, utilizarea prudentă a antibioticelor poate ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor rezistente și poate contribui la menținerea eficienței antimicrobienelor pentru generațiile viitoare”, spun medicii DSP Bihor.

Tema campaniei din acest an este: „Utilizarea corectă a antibioticelor în contextul creșterii rezistenței la antimicrobiene”, iar scopul campaniei este sublinierea importanței creșterii prudenței în administrarea antibioticelor, o prioritate pentru sănătatea publică.

Mesaje diferite

Mesajele cheie lansate în cadrul campaniei sunt îndreptate către profesioniștii din sănătate și către pacienți, și țintesc prescrierea corectă, precum și utilizarea prudentă a antibioticelor.

Mesaje cheie pentru profesioniști:

• Rezistența antimicrobiană compromite eficiența antibioticelor acum şi în viitor;
• Evitați profilaxia inutilă cu antibiotice;
• Documentați indicația tratamentului cu antibiotice, alegerea medicamentului, doza, calea de administrare și durata tratamentului în fișa pacientului.

Mesajele cheie către populație:

• Antibioticele pot fi prescrise numai de medic;
• Antibioticele nu vindecă orice boală;
• Antibioticele nu se administrează pentru răceală sau gripă!
Este necesară utilizarea responsabilă de antibiotice, esențială pentru îmbunătățirea situației defavorabile referitoare la rezistența antimicrobiană în țara noastră.
În vederea transmiterii către populație a mesajelor specifice campaniei, vă adresăm rugămintea de a mediatiza mesajele cheie precum și informațiile incluse și anexate prezentului comunicat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !