Duce masacrul de la Balc in PE

De Veronica Bursaşiu
6Comentarii
Duce masacrul de la Balc  in PE
Vânătoarea de la Balc, aflată la cea de-a IX-a ediţie inflamează spiritele atât în lumea politicii, cât şi a fundaţiilor care se ocupă de protecţia animalelor.

Reprezentanţii organizaţiei Vier Pfoten au protestat pentru a doua oară în faţa domeniului de vânătoare de la Balc. Mesajul a fost acelaşi ca şi anul trecut: „Stop killing! Play tennis!.Dorim ca ei să înceteze să mai ucidă animale sălbatice fără aparare şi să îmbrăţiseze din nou sportul pe care domnia să îl juca cu atata eleganta si cu atata succes”” numai că pe lângă bannere, protestatarii au venit şi cu un balon pe care l-au înălţat pentru a putea fi văzuţi şi de invitaţii lui Ion Ţiriac. Vier Pfoten a cerut Ministerului Mediului interzicerea acţiunii care, spun ei, nu respectă nici codul etic al vânătorii, dar nici regimul armelor şi muniţiilor. La fel ca în anii precedenţi, la Poliţia Marghita au fost depuse reclamaţii în acest sens, cu scopul de a stopa vânătoarea. De această dată Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor a revendicat reclamaţia. În acelaşi timp europarlamentarul Vadim Tudor spune că va ţine un discurs pe tema masacrului de la Balc în Parlamentul European. Europarlamentarul spune că miliardarii Europei fac la Balc ceea ce le este interzis acasă. El a invocat un caz petrecut în urmă cu 20 de ani în Germania, atunci când un copac trebuia tăiat pentru a dezvolta un proiect imobiliar. Dar tăierea a fost amânată deoarece în copac avea cuib o pasăre. Copacul nu a fost tăiat până pasărea a părăsit cuibul. „E o ruşine naţională ce face acest om însetat de sânge. Se ucid sute de animale fără apărare. Nicăieri în Europa nu se permite aşa ceva. Sunt revoltat.Nu mai însângeraţi pădurile din România!” , este mesajul europarlamentarului, cunoscut şi ca fiind un mare iubitor de animale. Deputatul PSD de Constanţa, Remus Cernea, a anunţat că va propune o lege de interzicere a partidei de vânătoare.

Carnea mistreţilor impuşcaţi la Balc va ajunge în cămine de bătrâni. „Nici o carcasă de mistreţ nu va pleca însă spre consum până nu vor fi cunoscute rezultatele analizelor din punct de vedere al examenului pestei, respectiv al trichinelozei. Protocolul dintre Direcţia Sanitar- Veterinară şi organizatori a fost respectat întocmai. Au fost împuşcate exemplare frumoase”, a spus directorul Direcţiei Sanitar -Veterinare Bihor, Remus Moţoc, prezent duminică pe domeniul de la Balc.

Protest la vanatoarea de la Balc

 

 6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor