Dume, ca un cartof fierbinte pentru Popa

De Călin Corpaş
Dume, ca un cartof fierbinte pentru Popa
Preşedintele CJ Bihor nu ştie încă ce să facă cu şeful suspendat al CJCPCT Bihor, recent ieşit din arestul preventiv.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, nu ştie încă ce să facă cu Adrian Dume, directorul suspendat de la şefia Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Bihor. Dume fusese arestat la finalul lui octombrie 2013, suspectat fiind de abuz în serviciu împotriva intereselor publice. Din arest a ieşit pe 27 decembrie 2013, după ce DNA nu a mai cerut prelungirea mandatului de arestare.

DNA are, iarăşi, cuvântul

Cornel Popa spune că a solicitat, marţi, organelor în drept un punct de vedere oficial, pentru a şti dacă Dume poate fi sau nu repus în funcţie. „Aştept un punct de vedere legal, ca să ştiu ce să fac eu. Pentru că ceva s-a întâmplat acolo, când s-a declanşat o asemenea acţiune, nu foarte comodă. În urma acestor acţiuni, ar trebui să am o anumită concluzie. Deocamdată nu o am. Am cerut public o poziţie”, spune Cornel Popa, anunţând că, o dată eliberat din arestul preventiv, Adrian Dume a şi intrat în concediu medical. „Eu trebuie să am o bază legală. În baza unui contract, nu pot să acţionez decât în limitele sale. El are un contract de muncă suspendat de mine până când organele în drept îmi spun ce e de făcut. Pentru ca să nu plătesc eu acolo salariul cuiva”, transmite, grijuliu, Cornel Popa. Întrebat de JB dacă îl doreşte în continuare pe Adrian Dume la şefia CJCPCT Bihor, Popa a refuzat să spună ceva clar: „Eu nu vorbesc de cine vreau eu sau nu. Nu ştiu dacă sunt îndeplinite sau nu condiţiile”.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Mircea Jacan, este persoana pe care preşedintele Popa a delegat-o la şefia CJCPCT câtă vreme Dume este suspendat din funcţie. Jacan a fost delegat de Popa în 11 noiembrie, pentru perioada în care Adrian Dume este suspendat. „Suspendarea îi încetează când încetează şi arestul preventiv. Am înţeles că a lăsat la Registratură o înştiinţare că a fost eliberat, iar concediul medical a fost depus la Centru. Totuşi, încetarea suspendării din funcţie se face tot prin dispoziţia preşedintelui. Delegaţia mea era că perioada arestului preventiv, dar nu mai mult de 60 de zile calendaristice”, ne-a declarat Mircea Jacan, care crede că „scriptic” Adrian Dume va trebui repus în funcţie…

Oamenii preşedinţilor

Adrian Dume fusese reţinut, la solicitarea DNA, pentru deconturi fictive al unor proiecte derulate de Asociaţia „Opera per sempre”, prin CJCPCT Bihor. Dume fusese instalat la conducerea acestui Centru aflat în subordinea CJ Bihor în aprilie 2013, în ciuda protestelor angajaţilor de la acest Centru. Adrian Dume a beneficiat de susţinerea politică a preşedintelui Cornel Popa şi a PNL Bihor, fiind, de altfel, preşedintele organizaţiei de cartier nr. 1 a PNL Oradea, dar şi preşedintele comisiei de apărare şi securitate din PNL Bihor!

Adrian Dume îl înlocuise în fruntea Centrului culturii tradiţionale pe Radu Pavel, ce fusese numit de fostul preşedinte al CJ Bihor, Radu Ţîrle. Pavel a fost unul dintre oamenii pe care Ţîrle îi adusese în CJ Bihor, beneficiind de încrederea ex-preşedintelui şi prin apartenenţa la aceeaşi comunitate religioasă, cea penticostală.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !