Ediţie aniversară la Padiş

Ediţie aniversară la Padiş
Se împlinesc 25 de ani de când se organizează Şcoala Naţională de Speologie, în zona Padis-Caput.

Sâmbătă va începe în Padiş a XXV-a ediție a Școlii Naționale de Speologie, organizată de către Asociația Română de Educație Speologică – ARES sub egida Federatia Romana de Speologie și a Şcoala Româna de Speologie (SRS). Stagiul se va desfăşura pe două nivele tehnice: Nivel TSA I – diploma finală atestă capacitatea cursantului de a parcurge autonom peşteri de gradul II şi III şi Nivel TSA II – diploma finală atestă capacitatea cursantului de a conduce o echipă în peşteri de gradul II şi III. Înscrierile s-au încheiat la sfârşitul lunii iunie. S-au înscris 25 de cursanţi la nivelul începători şi 13 cursanţi pentru nivelul de avansaţi. Cei 38 de cursanţi vor fi şcoliţi de paisprezece cadre ale Şcolii Române de Speologie. În urma achitării taxei de participare, li se asigurăprintre altele: instruirea, echipamentul colectiv, accesul la poligoane, diplomă finală de atestare, manualul SRS şi opt nopţi de cazare.

Vârsta minimă de participare la Şcoala naţională de Spologie este de 14 ani. Pentru stagiarii sub 18 ani este nevoie de acordul scris şi legalizat la notar al părinţilor.

Accesul la nivelul TSA II este condiţionat de absolvirea unui examen teoretic şi practic în prima zi de program. Stagiarii care nu obţin calificativul ADMIS vor putea continua stagiul la nivelul TSA I.

În acest an este o ediţie aniversară, 25 de ani de când s-a început organizarea Şcolii Naţionale de Speologie într-un nou format în zona Padiş-Căput. Acest eveniment reprezintă pentru cadrele şcolii încununarea muncii depuse în ultimul sfert de secol pentru formarea speologilor români şi nu numai. „Ne dorim ca la aniversarea a 25 de ediţii ale Şcolii Naţionale de Speologie să fim cât mai mulţi (în Padiş), indiferent de participarea istorică a fiecăruia sau de brevetul pe care îl avem: iniţiator, monitor sau instructor, dacă suntem activi sau nu. Vă invităm pe această cale să participaţi sâmbătă seara, 1 august 2015, începând cu ora 18:00, la Popas Turistic Padiş, să ne întâlnim cu toţii şi să depanăm amintirile zilelor şi noptilor petrecute la Şcoala Naţionala de Speologie cât şi să facem împreună planuri pentru viitorul formării speologilor din Romania”, scriu organizatorii pe pagina de facebook a SRS.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !