Editie MASH ambiţioasă

De Cristian Horgoș
1Comentariu
Emisarii instituţiilor partenere în SARTISS au anunţat imart MASH 22013
Emisarii instituţiilor partenere în SARTISS au anunţat imart MASH 22013
La MASH 2013 se va cupla partea tehnică de salvare cu cea medicală, pentru a se simula intervenţii reale.

Organizatorii tradiţionalei tabere medicale de aventură MASH au anunţat marti că principala noutate a ediţiei 1-8 august 2013 e cuplarea părţii medicale cu secţiunea tehnică de salvare montană sau din peşteri.

„Nou va fi modul de organizare a programului într-o variantă mai puţin formală. Până acum atelierele tehnice erau izolate, de sine stătătoare. Acum le cuplăm şi intersectăm şi cu partea medicală, ajungându-se astfel la o procedură mai apropiată de activitatea serviciilor de urgenţă”, a explicat dr. Hadrian Borcea, ca emisar al SMURD în comitetul organizatoric.

Ca reprezentant al Salvamont – Salvaspeo Bihor, Lucian Pinter a completat ideea: „Încercăm să-i determinăm pe studenţi să facă pasul fizic şi mental, să experimenteze senzaţii şi situaţii noi, să se auto-depăşească. Sperăm că va fi un succes cuplarea secţiunii tehnice cu cea medicală într-un întreg a cărui scop e să-i introducă pe studenţi în modul de abordare a serviciilor de urgenţă”.

Damage-control

„Pe băncile facultăţii se învaţă aşa-numita «medicină de asfalt», care se practică în condiţii normale, în spitale şi oraşe. Noi abordăm medicina «damage-control» iar echipa organizatorică include mai multe instituţii cu competenţă în astfel de situaţii nedorite”, a mai punctat dr. Borcea.

Ca reprezentant al Universităţii din Oradea şi al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, dr. Mircea Şandor a salutat interesul mare al studenţilor medicinişti precum şi faptul că MASH este cea mai veche tabără de ajutor medical montan din ţară.

Din partea principalului beneficiar, Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea (ASMO) a mai salutat constanţa MASH în peisajul medical bihorean vicepreşedintele ASMO, Stanciu Dan Sebastian.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor