Educatie pentru viata

De Alexandra Lăzureanu
1Comentariu
Educatie pentru viata
Poliţiştii se implică activ în educaţia rutieră a şcolarilor, pentru a preveni victimizarea acestora în accidente.

Vineri, începând cu ora 9:00, la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din municipiu se va desfăşura faza judeţeană a Concursului de siguranţă rutieră „Educaţia Rutieră – Educaţie pentru viaţă”, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul Poliţiei Rutiere, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Bihor şi Automobil Club Român – Fliala Bihor. Concursul se adresează copiilor din şcolile generale şi licee, scopul acestuia fiind formarea unui comportament rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru a preveni producerea accidentelor de circulaţie cu victime din rândul copiilor.

Peste 50 de concurenţi

Astfel, peste 50 de elevi din clasele gimnaziale sau liceale din cadrul a 15 instituţii şcolare din Municipiul Oradea, Municipiul Beiuş, Municipiul Marghita, Batăr, Talpoş, Şuncuiuş, Borod, Avram Iancu şi Ştei îşi vor dovedi în timpul concursului cunoştinţele acumulate în materie de educaţie rutieră. Elevii din clasele gimnaziale vor avea de parcurs următoarele probe: proba teoretică, pentru verificarea cunoştinţelor privind normele rutiere, parcurgerea unui traseu de îndemânare cu bicicleta în poligon, respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală. Pe de altă parte, liceenii vor avea de parcurs următoarele probe: proba teoretică, pentru verificarea cunoştinţelor privind normele rutiere, proba de arbitraj în vederea identificării abaterilor de la respectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti, în parcul şcoală. Toţi participanţii vor fi răsplătiţi de Poliţia Bihoreană cu diplome şi premii. Câştigătorii concursului vor participa la faza naţională, care se va desfăşura în cursul lunii iulie a.c., în Municipiul Bucureşti.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor