Edufest, o ediţie de succes

De Crina Dobocan
Edufest, o ediţie de succes
Sute de tineri au luat, sâmbătă, cu asalt Parcul 1 Decembrie pentru a lua parte la festivalul ONG-urilor.

Prima ediţie a Edufest, eveniment organizat de Edubiz, s-a bucurat de succes. Câteva sute de tineri s-au arătat dornici să afle ofertele de practică şi de voluntariat ale ONG-urilor prezente în Parcul 1 Decembrie. ,,Încă din luna mai ne-am apucat să lucrăm la acest proiect. Ne-am dorit să aducem împreună asociaţii cu diferite obiective, din domenii diferite de activitate, şi tineri interesaţi să înveţe şi dornici să facă parte din viaţa comunităţii. Mulțumim partenerilor noștri și tinerilor edubiști pentru implicare. Sperăm că obiectivul nostru – acela de a stabili cât mai multe colaborări de viitor, să se fi îndeplinit” ”, a arătat Teodora Chifor, coordonator EduBiz.

9edufest

 

Potrivit acesteia, 24 de entităţi au spus prezent invitaţiei EduBiz de a lua parte la eveniment. Printre acestea: Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, AIESEC, Interact Oradea, Crucea Roşie Română, CoderDojo, Cercetaşii României, Asociaţia Studenţilor Farmacişti din Oradea, Fundaţia Comunitară Oradea, Asociaţia SOS Autism Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor Asociaţia Paşi Împreună, Leo Club Black Eagle Oradea şi altele.

9edufest bun

Vizibilitate

Organizaţiile şi-au prezentat obiectivele şi activităţile şi i-au invitat pe tineri să facă parte din echipa lor. ,,Evenimentul este binevenit pentru tineri, dar şi pentru persoanele de orice vârstă, care vor să se implice în acţiuni de voluntariat, să facă ceva pentru comunitate. Oferta a fost cât se poate de diversificată. Domeniile sunt multe. De activităţile noastre au fost interesaţi mulţi tineri. Noi am pus accent pe activităţile de la Centrul Maria Rossa (cantina şi duşurile sociale, centrul de zi pentru copii şi clovnii doctori). Pentru acestea avem nevoie zilnic de voluntari, pe tot parcursul anului.

9edu

Evenimentul este bun pentru vizibilitate. Tinerii află în ce domenii pot să se implice”, a declarat Cristina Todorean, voluntar al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. Ineditul ediţiei din acest an a fost concursul de comori, la care s-au înscris tineri, împărţiţi în echipe. Ei au avut de descoperit câteva puncte indicate (străzi sau clădiri) din centrul municipiului. Echipa câştigătoare (cea care a descoperit punctele indicate şi a ajuns prima la locul din care s-a dat startul) a primit drept premiu participarea gratuită la programul de dezvoltare personală EduBiz. Evenimentul a fost organizat de EduBiz, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, cu susţinerea Primăriei Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !