Elena Vidican, cea mai bună actriță în rol principal

Elena Vidican, cea mai bună actriță în rol principal
În perioada 21 – 25 septembrie a avut loc, la Cluj-Napoca, Festivalul de teatru pentru adolescenți „STAGE”, ajuns la ediția a șaptea, ridicat la nivel internațional, organizat de Fundația Părinți din România.

Acest festival este un proiect caritabil, dedicat strângerii de fonduri pentru proiectul „Zâmbet de copil, copilăria NU e la spital”. Printre obiectivele acestui festival de teatru sunt: încurajarea tinerilor de a participa activ la activități extrașcolare, în cazul de față – teatrul; promovarea teatrului ca alternativă la petrecerea timpului liber în fața calculatorului și televizorului; dezvoltarea personalității tinerilor prin metode non-formale; dezvoltarea deprinderilor inițiale necesare tinerilor pentru integrarea activă pe piața muncii; implicarea și formarea atitudinii de implicare comunitară a adolescenților în proiecte caritabile tinerilor prin metode non-formale; deprinderi inițiale pentru integrarea activă pe piața muncii. Alături de trupele de teatru participante din țară, au luat parte la eveniment trupe de teatru amator din Serbia, Slovenia, Ungaria și Republica Moldova, formate exclusiv din tineri dornici de teatru.

elena vidican 1

Trupa „Actori Amatori”, de la Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca, a participat cu piesa de teatru „Ursul”, scrisă de A.P. Cehov, adaptată și regizată de coordonatorul trupei, prof. Iuliu Orban, ce a avut premiera în iulie la Centrul Cultural Tinca.
Eleva Elena Vidican a primit premiul I pentru rol principal feminin, interpretând-o pe văduva Elena Stepanovna Popova. Ceilalți actori amatori din piesă au fost Sebastian Ghebu, în rolul moșierului Smirnov, și Alexandru Anca, în rolul majordomului Luka. „Sunt mândru că pot fi coordonatorul acestei trupe de teatru și că munca actorilor mei amatori, elevi de la liceul tincan, este răsplătită cu diplome și premii meritate”.

elena vidican3

Prof. Iuliu Orban



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !