Elevii bihoreni învață despre bani și bănci

De Dan Birta
1Comentariu
Elevii bihoreni primesc informaţii bancare
Elevii bihoreni primesc informaţii bancare - © Foto: BNR
În anul şcolar 2017/2018, peste 2.100 de elevi bihoreni au primit informaţii bancare în cadrul „Școlii altfel” și „Global Money Week”.

Potrivit informațiilor primite de la Agenţia Bihor a Băncii Naționale a României, și în acest an elevii de la școlile din Bihor vor avea ocazia să afle informaţii despre bani şi bănci. O nouă ediție a proiectului educațional „Să vorbim despre bani și bănci”, adresat elevilor din ȋnvățămȃntul preuniversitar, se va derula ȋn anul școlar 2018/2019 de către Banca Națională a Romȃniei, ȋn colaborare cu Ministerul Educației Naționale.

„Sub egida acestui proiect, Agenția Bihor a Băncii Naționale a Romȃniei ȋși propune și ȋn acest an școlar să-i familiarizeze pe elevii bihoreni cu conceptele de bani și bănci, ȋn cadrul activităților de educație financiară care se vor desfășura atȃt la sediul agenției, cȃt și ȋn școli”, transmite Agenţia BNR Bihor.

Ȋn vederea ȋnsușirii de către elevi a unor noțiuni economice de bază și a unui vocabular financiar-bancar, vor fi abordate subiecte referitoare la istoria și atribuțiile Băncii Naționale a Romȃniei la nivel central și local, ȋnceputurile monedei noastre naționale, elementele de siguranță ale ȋnsemnelor monetare, procesul de fabricare a monedelor și bancnotelor, noţiuni specifice domeniului financiar-bancar (economisire, creditare, dobȃndă).

Totodată, vor fi vizionate și filmulețe educaționale, cu accent pe monedele și bancnotele aflate ȋn circulație și elementele de siguranță ale acestora.

Din tot judeţul

Ȋn cursul anului școlar 2017/2018 au participat la astfel de activități peste 2.100 de elevi și profesori din ciclul de ȋnvățămȃnt primar, gimnazial și liceal din județ, respectiv din localitățile Oradea, Aleșd, Beiuș, Cihei, Șuncuiuș, Vadu Crișului, Lugașu de Jos, Răbăgani, Inand, Cefa, Sălard, Chișlaz, Hidișelu de Sus, Ceica, Ciumeghiu, Cadea, Avram Iancu.

Activitățile educaționale au caracter permanent, fiind intensificate ȋn săptămȃnile ȋn care se derulează programul național „Școala altfel”, precum și ȋn perioada dedicată evenimentului internațional „Global Money Week”.

La nivel local, derularea proiectului „Să vorbim despre bani și bănci” este posibilă cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor