Elevii bihoreni s-au oprit în sferturile competiției la Olimpiada „Tinerii Dezbat”

De Alexandru Guiaș
Elevii orădeni din cele două echipaje participante la „Tinerii Dezbat”
Elevii orădeni din cele două echipaje participante la „Tinerii Dezbat” - © Foto: Titus Maghiar
La prima ediție a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, elevii bihoreni s-au întors cu premii acasă, ambele echipe participante reușind să ajungă în primele 8 echipe din țară.

În perioada 10-15 iulie a avut loc la Piatra-Neamț Olimpiada de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” – etapa națională. Această olimpiadă a strâns peste 200 de elevi, din toată țara, fiind structurată pe două secțiuni: avansați și începători.

La cele două secțiuni au participat 82 de echipaje a câte 3 elevi, 44 de echipaje la secțiunea începători și 38 la secțiunea avansați Județul Bihor a fost reprezentat la secțiunea avansați de un echipaj de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, format din elevii Narcisa-Victoria Dărăban, Denisa-Maria Moga (eleve în clasa a XI-a) și Ionuț Tripon (clasa a X-a), coordonați de profesoara Sandor Lilla-Adel.

La secțiunea începători, Bihorul a fost reprezentat de un echipaj de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Oradea, alcătuit din elevii Diana Miheș (clasa a XII-a), Lorena-Maria Voloșeniuc și Titus Maghiar (elevi în clasa a XI-a), coordonați de profesoara Anna Felicia Dolhan. Alături de cele două echipaje, profesoara Liliana Sonea, de la Colegiul Național „Emanuil Gojdu”, a participat la olimpiadă în calitate de organizator, ea fiind desemnată director de turneu.

Acesta a fost primul an în care „Tinerii Dezbat” a fost recunoscut de Ministerul Educației Naționale ca olimpiadă școlară, din 2011 până în 2016 fiind catalogat ca și concurs național.

La prima ediție a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, bihorenii s-au întors cu premii acasă de la etapa națională, ambele echipe reușind să ajungă în sferturile competiției, în primele 8 echipe din țară. Pentru performanțele atinse, elevii au primit diplomă de mențiune în cadrul galei de premiere, care s-a ținut în sala Teatrului Tineretului.

Dezbaterile au avut loc sub formatul World Schools, iar elevii au avut de pregătit 3 moțiuni pentru fiecare secțiune.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !