Elevii de la Ghibu au igienizat cartierul Nufărul

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
3Comentarii
Elevii de la Ghibu au igienizat cartierul Nufărul
Peste 300 de elevi de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” au igienizat cartierul Nufărul.

Mobilizați de directorul Iulius Timar, elevii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea au ieșit, marți, la curățenie. Aceștia au igienizat spațiile publice, malurile Peței, spațiile verzi etc.

Acțiunea de curățenie a pornit de la ideea de a avea un oraș mai curat, iar cartierul în care locuiesc să fie mai prietenos cu mediul.
„Majoritatea elevilor școlii noastre sunt din cartierul Nufărul. Cred că educația trebuie să înceapă de la vârste fragede. Făcând acest lucru ei, la rândul lor, își vor determina părinții și frații să nu mai arunce aceste mizerii în spațiile verzi și în spațiile publice. Astfel, cred că vom avea un mediu mai curat. Trebuie să ne simțim mai bine, să avem grijă de mediul nostru, să ducem o viață mai bună, mai curată”, a îndemnat profesorul Iulius Timar, directorul Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”.

Echipați cu mănuși și saci, ei au adunat gunoaiele aruncate pe jos, pornind din Parcul Salca și până la Șoseaua de Centură.

Amenzi

Copiii au fost încântați de acțiune. Cu toții își doresc un mediu mai curat și speră că, în viitor, va fi inițiată o lege prin care cei care aruncă gunoaiele pe jos să fie amendați.

„Este o idee ingenioasă, care va ajuta cu siguranță această planetă minunată. Am găsit flacoane, materiale, fier, hârtii. Cred că, punând mai multe coșuri de gunoi și semne care să indice locul unde sunt amplasate, ar ajuta oamenii să nu mai arunce gunoaiele pe jos. Pe de altă parte, este nevoie de un jurnal special, pentru a le arăta oamenilor că e mai important să recicleze”, a spus Daria Breje din clasa a V-a, de la Liceul „Ghibu”.

„Mi se pare foarte educativ. Vreau să ajut natura. Putem ajuta natura și îndemnându-i pe cei din jur să nu mai arunce gunoaie. Iar o lege care să-i pedepsească ar fi cât se poate de binevenită”, a spus și Alexia Ghiuro, din clasa a V-a D.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor