Elevii din Bihor, invitati la concursul de educatie ecologica „Scoala Zero Waste”

1Comentariu
Elevii din Bihor, invitati la concursul de educatie ecologica „Scoala Zero Waste”
A început înscrierea în concursul de educaţie ecologică „Şcoala Zero Waste”. Este vorba de un concurs național de educație ecologică și colectare selectivă destinat tuturor școlilor din învățământul primar și gimnazial din România. 

Perioada de desfășurare a competiției este 22 aprilie – 30 mai. Premiile se ridică la peste 60.000 de lei. Până în 21 martie, toate școlile din România se pot înscrie în competiția “Școala Zero Waste”, ediţia 2014. Dacă anul trecut „Școala Zero Waste” a fost o competiție județeană la care au participat peste 6.300 de elevi în județul Timiș și au fost colectate peste 64 de tone de deșeuri reciclabile, în acest an, Ecostuff Romania a decis să ofere posibilitatea participării tuturor școlilor din țară.

În România, numărul școlilor care oferă programe de educație ecologică sau au programe extensive și permanente de colectare a materialelor reciclabile este extrem de mic. Motivarea și motivația elevilor și a profesorilor de a participa și de a iniția astfel de programe este foarte redusă. Introducând competiția în procesul de educație ecologică, Ecostuff Romania încearcă să aducă motivația participării, în special în rândul celor care altfel nu răspund mesajelor de protecție a mediului. Concursul de educație ecologică și colectare selectivă dă posibilitatea elevilor și școlilor din România să concureze pentru câștigarea premiilor puse în concurs și în același timp să contribuie la protejarea naturii și reducerea poluării.

„Prin intermediul acestui concurs vom susține și întări obiceiul colectării selective începând cu vârsta la care copiii își formează valori și deprinderi pe care le vor avea tot restul vieții. Prin implicarea copiilor vom contribui indirect și la informarea și responsabilizarea membrilor familiilor acestor copii, mai ales acum, având în vedere adoptarea prin lege a obligativității colectării selective”, susţin organizatorii.

Detalii despre procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania – www.EcoStuff.ro sau pe pagina de Facebook –https://www.facebook.com/scoalazerowaste.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor