Elevii, în consiliile de administraţie

De Crina Dobocan
Elevii, în consiliile de administraţie
Reprezentantul elevilor va face parte din consiliul de administrație al școlii.

Un ordin, emis de ministrul Educaţiei şi publicat luni în Monitorul Oficial al României, le va permite reprezentanţilor elevilor să fie membrii, cu drept de vot, în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar. Potrivit actului normativ, locurile le vor fi repartizate din cota rezervată părinţilor.

Reprezentantul elevilor, care trebuie să aibă 18 ani împliniți, este ales prin vot secret de către toți elevii unității de învățământ. Alegerile sunt organizate în baza unei proceduri elaborate de Consiliul Național al Elevilor, care va fi aprobată ulterior de Ministerul Educației.

În situațiile în care la nivelul unității de învățământ nu există elevi care au împlinit vârsta de 18 ani, reprezentantul elevilor este desemnat de consiliul elevilor și participă cu statut de observator la ședințele consiliului de administrație, fiind convocat obligatoriu de președintele consiliului de administrație la ședințele în care se dezbat problematici privind elevii”, este stipulat în același document.

Conform reglementărilor anterioare, consiliul de administrație al școlii poate avea șapte, nouă sau 13 membri. În prezent, în primele două situații, părinții au rezervate două locuri, iar într-un consiliu de 13 membri – trei locuri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !