Emerson curteaza Universitatea Oradea

De Cristian Horgoș
Emerson curteaza Universitatea Oradea
L-am întrebat miercuri pe rectorul Bungău despre interesul companiei Emerson şi altor investitori din Parcul Industrial Eurobusiness pentru pregătirea universitară a viitorilor ingineri.

„Chiar ieri (marţi – n.red.) au venit la Universitate opt persoane din board-ul de conducere a companiei Emerson. Au fost întâmpinaţi de cei trei decani ai Facultăţilor tehnice precum şi de decanul Facultăţii Economice după care au vizitat laboratoarele facultăţilor şi s-au interesat ce anume învaţă studenţii”, ne-a răspuns Constantin Bungău.

Totodată, emisarii companiei americane au discutat cu decanii Facultăţilor de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, Inginerie Managerială şi Tehnologică respectiv Inginerie Energetică şi Management Industrial dacă se pot plia fişele de disciplină pe specificul de producţie al companiei Emerson.

Astfel, rectorul orădean a fost în măsură să transmită că americanii vor produce la Oradea UPS-uri (surse de alimentare electrică neîntreruptibilă) precum şi sisteme de climatizare industriale. Ca atare, au nevoie de ingineri specializaţi pe diferite faze de producţie, pe care ar dori să-i recruteze din rândul absolvenţilor orădeni. „Vor avea nevoie de ingineri care să se ocupe de testări, calitate, de producţie, de manufacturing. E o investiţie tip Greenfield şi sunt interesaţi să aibă angajaţi cu calificare superioară”, a precizat rectorul.

Reamintim că Emerson a concesionat în septembrie 2012 un lot de 14 hectare în Parcul Industrial Eurobusiness, angajaându-se să ridic şi utileze o hală în valoare de 50 de milioane de euro. În plus, vor mai aduce tehnologie de o sută de milioane de euro iar numărul de angajaţi va ajunge la 1.500.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !