Eminescienii si elevii Szacsvay, tot comasati

De Cristian Horgoș
4Comentarii
Ambele plăcuţe rămân pe clădire
Ambele plăcuţe rămân pe clădire
Şcolăreii de la „Szacsvay Imre” iau masa în clădirea eminescienilor, iar aceştia mănâncă în deplasare.

În ciuda nemulţumirii părinţilor şcolăreilor de la Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, IŞJ Bihor a decis ca în continuare aceştia să împartă clădirea de pe strada Stânişoarei cu Şcoala „Szacsvay Imre”.

În urma reclamaţiilor depuse la Primăria Oradea, Prefectură şi IŞJ Bihor de părinţii eminescieni, inspectorul şcolar de specialitate Maria Oniţa-Avram a verificat joia trecută dacă elevii de la „Szacsvay Imre” care iau masa în clădirea de pe strada Stânişoarei deranjează întradevăr cursurile elevilor eminescieni.

Iar în baza celor constatate, IŞJ Bihor a apreciat că nu e o anormalitate ca şcolarii de la „Szacsvay Imre” să ia prânzul în clădirea CN „Mihai Eminescu” în timp ce eminescienii iau masa „în deplasare”, mai exact la cantina IŞJ Bihor.

„Concluzia principală în urma verificărilor este că procesul instructiv-educativ se desfăşoară normal. Iar sala de mese din imobilul de pe Stănişoarei are aviz de la Direcţia de Sănătate Publică”, a răspuns inspectorul şcolar general, Daniel Negrean, părinţilor care se îndoiau că DSP a avizat o sală de mese în imobilul de pe strada Stânişoarei.

Tot părinţii eminescieni au sesizat că se încălcă HCL-ul şi decizia IŞJ Bihor privind reorganizarea învăţământului pre-universitar în Oradea, care au stabilit inclusiv clădirile în care îşi pot desfăşura activitatea CN „Mihai Eminescu” respectiv Gimnaziul „Szacsvay Imre”.

 

 

 

O singură clasă

 

Însă inspectorul general Daniel Negrean explică de ce IŞJ Bihor a operat o derogare.

 

„Abia înaintea începerii anului şcolar am aflat că Şcoala «Szacsvay Imre» nu au are spaţiu pentru o clasă zero step-by-step. Cum în clădirea de pe Stănişoarei exista o sală liberă, le-am dat acceptul să o folosească”, a mai declarat Daniel Negrean.

 

Şeful IŞJ Bihor recunoaşte că o alternativă ar fi fost ca elevii de la „Szacsvay Imre» să înveţe în două schimburi. „Dar dacă exista o încăpere goală, am considerat că e mai bine să fie folosită iar elevii de la „Szacsvay Imre» să nu fie obligaţi să meargă după-amiază la ore”, a motivat Daniel Negrean.

 

Iar în condiţiile în care clădirea va deservi în continuare ambele şcoli, IŞJ Bihor susţine menţinerea la intrare a ambelor plăcuţe de identificare, atât cea a Colegiului cât şi a şcolii generale.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor